SportFoto: Facebook/АК Раднички

Kragujevačkim atletičarima 14 medalja na Prvenstvu Centralne Srbije

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Sreda, 04 07 2018

Kragujevački atletičari osvojili su ukupno 14 medalja na Prvenstvu Centralne Srbije za mlađe pionire i atletske škole, održanom na stadionu “Čika Dača”. 

Iz Atletskog kluba “Radnički” na ovom takmičenju je nastupilo 50 atletičara, koji su se okitili sa devet medalja, četiri zlatne, dve srebrne i tri bronzane.   

U konkurenciji mlađih pionira zlato su osvojili Nemanja Dimović i Magdalena Stevanović u skoku udalj. Lazar Nikolić se najsjajnijim odličjem okitio u trci na 60 metara, dok je Katarini Veljović u istoj disciplini pripala bronza. Ženska štafeta 4x60 metara, u sastavu Dunja Janković, Nevena Veličković, Magdalena Stevanović i Katarina Veljović, osvojila je bronzu.  

Kada je reč o nadmetanju atletskih škola, Aleksandra Cajić se okitila zlatom u skoku udalj, a Đurđa Marković i Marija Spasić su osvojile srebro u istoj disciplini. U bacanju vorteksa Kristini Aleksič je pripala bonzana medalja.  

Na prvenstvu je učestvovalo i 28 atletičara “Parka”, koji su osvojili pet medalja. 

U kategoriji mlađih pionira srebro je u skoku udalj osvojio Bata Jovović, kao i muška štafeta u sastavu Strahinja Pavlović, Aleksandar Stojanović, Dušan Ljuljić i Bata Jovović.  

Atletičare “Radničkog” i “Parka” sada očekuje Pojedinačno seniorsko prvenstvo Srbije, koje će biti održano 7. i 8. jula u Kruševcu.