SportFoto: FK Radnički 1923

Kragujevčani, iako poraženi, namučili “Zvezdu“: Zbog greške Dimitrijević podneo ostavku (VIDEO)

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 09 10 2023

Odavno nije viđena sadržajnija utakmica na “Čika Dači” od duela 11. kola Mocart Bet Super lige između domaćeg Radničkog 1923 i šampiona Srbije Crvene zvezde. Sijaset uzbuđenja, rezultatskih trubulencija, uz čak sedam postignutih golova, dovoljno da prisutni gledaoci ne zažale za novac koji su izdvojili za kupovinu ulaznica. Na kraju, pobedi su se radovali beogradski “crveno-beli”, koji su slavili hokejaškim rezultatom – 4:3 (3:2), dok sa druge strane pristalice kragujevačkog tima mogu biti zadovoljne načinom na koji su se njihovi ljubimci suprotstavili braniocu titule i srpskom predstavniku u Ligi šampiona.

Nadali su se “crveno-beli” da će za razliku od prethodna dva gostovanja na “Čika Dači” ovog puta proći nešto lakše, ali se to nije dogodilo. Borbeni i dobro “našpanovani” Šumadinci junački su se isprsili Baharovoj četi, koja je samo zahvaljujući individualnom kvalitetu i trenucima inspiracije Mirka Ivanića uspela da se domogne preko potrebnih bodova u borbi za odbranu šampionskog trona.  

SEKRETAR RADNIČKOG MARKO DIMITRIJEVIĆ PODNEO OSTAVKU ZBOG GREŠKE PROTIV ZVEZDE 

Sekretar FK Radnički iz Kragujevca Marko Dimitrijević podneo je ostavku zbog protokolarne greške na jučerašnjoj utakmici Superlige protiv Crvene zvezde, piše Tanjug, prenosi Glas Šumadije.

Zvezda je pobedila u Kragujevcu (4:3), ali bi meč mogao da bude registrovan službenim rezultatom za Beograđane zbog propusta na startu drugog poluvremena kada je u igru ušao Uroš Vidović, koji nije bio u protokolu, javlja Tanjug. 

Greška je brzo primećena, pa je Vidović morao van terena, a zaigrao je Vladimir Tomović.

Golove za Zvezdu postigfli su Olajinka u 30. i 34. i Ivanić u 45. i 66. minutu, a za “Radnički 1923” Gluščević u 21, Činedu u 38. i Zorić u 90+3.

Strateg “crvenih” Feđa Dudić istakao je da je izuzetno ponosan na svoje igrače, koji su se hrabro suprostavili na papiru daleko kvalitetnijem rivalu i dodao da uz ovakav pristup igri i voljni momenat za njegovu ekipu, kako sam kaže, “nema zime”.

Zaista sam prezadovoljan izdanjem moje ekipe, posebno u prvih pola sata utakmice. To je Radnički kakav želim da gledam i ukoliko ponovimo takav pristup i u narednim utakmicama, onda za nas nema zime. Svako od igrača je pružio maksimum, pa čak i za nijansu više od toga. Nismo se zatvorili, parkirali dva autobusa u šesnaestercu i oslanjali se isključivo na kontre, već smo hrabro izlazili i pritiskali Zvezdu, čime smo je onemogućili da kreira igru iz poslednje linije. Jedino na šta nismo mogli da utičemo je individualni kvalitet Zvezdinih igrača, a on je, nažalost, bio presudan za konačan rezultat. Nadam se da je naša publika podjednako ponosna na igrače, kao što sam ja, jer dati tri gola ovakvoj Zvezdi nije mala stvar“, zaključio je Dudić.

Ovaj poraz nije uticao na trenutni poredak “crvenih” na tabeli, koji su ostali na pretposlednjoj poziciji sa šest osvojenih bodova.

Sledi dvonedeljni predah u prvenstvu koji će izabranicima trenera Feđe Dudića dobro doći da napune baterije i dobro se pripreme za seriju teških izazova koji ih očekuju po okončanju reprezentativne pauze. 

Izvor: FK Radnički 1923