SportFoto: FK Radnički 1923

“Radnički 1923” poražen od “Zvezde” - Lalatović: Okrećemo se nama ravnim protivnicima

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 11 04 2022

Fudbaleri Radničkog 1923 pretrpeli su ubedljiv poraz na gostovanju aktuelnom šampionu Srbije, beogradskoj Crvenoj zvezdi, u utakmici poslednjeg, 30. kola preliminarnog dela takmičenja u Linglong Tajer Super ligi Srbije – 1:4 (0:1). Izabranici trenera Nenada Lalatovića dobro su se držali sve do početka drugog poluvremena, kada su “crveno-beli” sa dva ekspresna pogotka rešili pitanje pobednika današnjeg susreta.

Niz od šest uzastopnih utakmica bez poraza kragujevački superligaš prekinuo je na gostovanju aktuelnom šampionu Srbije i trenutnom lideru na prvenstvenoj tabeli, ekipi beogradske Crvene zvezde. Sudbinu Šumadinaca zapečatila su dva olako primljena gola na startu drugog poluvremena, posle čega su “crveno-beli” rutinski priveli utakmicu kraju.

Teško je bilo za očekivati da će Kragujevčani u oslabljenom sastavu biti u stanju da pruže značajniji otpor braniocu titule. Odolevali su Šumadinci sve do sredine prvog poluvremena i naivno primljenog gola, da bi konačan slom usledio početkom drugog dela igre, kada su u roku od samo četiri minuta još dva puta kapitulirali.

Očekivana pobeda Crvene zvezde, koja je danas pokazala svoj nesporan igrački kvalitet. Mi sa druge strane, bez četvorice standardnih igrača, nismo mogli da im pariramo. Mislim da smo prilično naivno primili prvi i drugi gol, ali to ne umanjuje više nego zaslužen Zvezdin trijumf. Sada se okrećemo nama ravnim protivnicima u plej-autu, gde ćemo pokušati da izborimo opstanak u ligi. Sigurno je da to neće biti lak zadatak s obzirom na jaku konkurenciju, ali smo spremni da se do poslednjeg trenutka borimo za ostvarenje našeg zajedničkog cilja“, izjavio je po završetku utakmice Nenad Lalatović, šef struke Radničkog 1923.

Početak plej-auta fudbaleri Radničkog 1923 dočekuju sa solidnim kapitalom od trideset osvojenih bodova, pri čemu su čak četrnaest inkasirali pod trenerskom palicom Nenada Lalatovića.

Sa koje pozicije će “crveni” startovati u plej-autu biće poznato po okončanju poslednje tri utakmice 30. kola, koje su danas na programu.

Izvor: FK Radnički 1923