Sport

Kragujevčanin napada Ginisov rekord, od njegovog rezultata nama se vrti u glavi!

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Sreda, 12 10 2016

Sa 2400 sklekova u sat vremena, a neretko i više, koliko radi na treningu, tridesetčetvorogodišnji Kragujevčanin Srđan Ristić priprema se da obori Ginisov rekord! Aktuelnu brojku od 2220 sklekova tokom jednog časa Srđan će pokušati da i zvanično sruši u subotu, 15. oktobra, od 16 časova u hali "Park" i očekuje da ga prisustvom podrže sugrađani u što većem broju.

Sadašnji rekord drži pedesetogodišnji Britanac Karlton Vilijams, koji je avgusta prošle godine oborio prethodni rezultat i to svoj, uradivši 2220 sklekova za sat vremena. Srđan, inače profesionalni vojnik, za sada na treninzima uradi čak 2400 sklekova u satu, a da bi postigao ovakav rezultat, nezamisliv za većinu od nas, priprema se već godinu dana.

Srđanu na putu do rekorda pomaže trener điu-đice Čedomir Jovanović sa kojim već trenira ovu borilačku veštinu i koji mu je sada napravio metodiku vežbanja. "Sklekove sam počeo da radim još u osnovnoj školi. U srednjoj sam držao rekord, uradio sam 35 na jednoj ruci bez ikakve pripreme. Volim i zgibove, propadanja, trčanje, generalno sam ceo život u sportu. Atletika mi je bila u centru pažnje, a kasnije sam prešao na borilačke veštine u klubu "Šumadija bezbednost", priča Ristić u razgovoru za InfoKG.

Srđan napominje da su, uz vežbe, od izuzetnog značaja odmor i adekvatna ishrana, a njegova se bazira na biljnoj bazi uz malo mesa i trudi se da svakog dana jede drugačije namirnice, što mu povećava izdržljivost. Rani odlazak u krevet i odmor takođe su obavezni, ispričao nam je budući rekorder.

Po proceduri, postoji mogućnost da predstavnici Ginisa iz Londona prisustvuju pokušaju obaranja rekorda, dok je druga opcija da se napravi video zapis po strogo utvrđenim pravilima i prosledi komisiji. Kako je za prvo potrebno izdvojiti 6000 evra, odnosno oko 600 za drugu opciju, Srđan se odlučio za jeftiniju varijantu. To ne bi uspeo bez pomoći sponzora kao što su Zero bet, Akademija Cojić, Zlatara Filigran, Fitnes centar Olimpija, DOO Jelić, KGB Sistemi, Brza hrana Njam njam, Ženeva, DSF, Market Božur, Tattoo studio Voodoo, D&M fashion trends, a važnu podršku kolegi dao je i Vojni sundikat Srbije.

Program u hali "Park" u subotu će početi od 16 časova demonstracijama borilačkih veština i fitnesa, a Srđan pred publiku izlazi od 17 sati.