SportFoto: KK Junior

Maslak sedmi u Mađarskoj

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 11 02 2020

Reprezentativac Srbije iz Karate kluba “Junior” Nikola Maslak osvojio je sedmo mesto na Evropskom prvenstvu u borbama u teškoj kategoriji za juniore u Budimpešti. 

U konkurenciji od 39 takmičara Nikola je zauzeo sedmo mesto gde je kroz repasaž imao priliku da dođe do bronze ali je nije iskoristio. Kragujevčanin se u prvom meču sastao sa aktuelnim prvakom sveta Azejberdžancem od koga je izgubio sa 1:0 koji je na kraju osvojio zlato da bi ga on povukao u repasažu gde pobeđuje Rusa sa 4:1, zatim u trećem kolu gubi od Belorusa sa 4:0 i ostaje bez medalјe. “Mislim da je Nikola imao kvaliteta za medalјu, ali da nije ispoštovao dogovor sa trenerom, nije dao svoj maksim nedostajala mu je agresivnost i bio je mnogo statičan, ali bez obzira na sve ovo je veliki uspeh za kragujevački karate, a Nikola već 22. februara ima vatreno krštenje za seniore u kvalifikacijama za Državno prvenstvo sa ostalim drugovima iz kluba”, rekao je trener Veljko Smolović. 

Na Evropskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore snage je odmerilo ukupno 1.150 takmičara iz 52 države.