SportFoto: badminton.org.rs

Međunarodni badminton kamp “Girls project” u hali “Jezero”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Utorak, 07 08 2018

Međunarodni badminton kamp za devojčice uzrasta do 15 godina “Girls project – Serbia 2018”, osmi po redu, održava se do 10. avgusta u hali “Jezero”. Na kampu učestvuje oko 25 najtalentovanijih igračica i trenra iz Danske, Austrije, Mađarske, Rumunije, Slovačke, Bugarske i Srbije.  

Na ovogodišnjem kampu našu zemlju predstavljaju Anđela Vitman, Sanja Perić, Nina Bogdanović i Čarna Mihajlović i treneri Marija Bulatović i Andreja Todorović. Glavni trener biće Tina Ridl iz Austrije i njeni prvi asistenti Debi Linč iz Danske i Korina Dan iz Rumunije, koje će pokušati učesnicima kampa da prenesu svoje bogato međunarodno iskustvo.  

Kao i prethodnih i ove godine Mađunarodni trening kamp u Kragujevcu će krasiti izuzetno bogat socijalni program koji doprinosi uspostavljanju novih prijateljstava između budućih rivalki na terenima, kao i produbljivanju saradnje našeg nacionalnog saveza sa ostalim zemljama učesnicama”, izjavio je za Badminton savez Srbije, Andreja Todorović iz Badminton kluba “Ravens KG”. 

Međunarodni badminton kamp za devojčice uzrasta do 15 godina “Girls project – Serbia 2018” deo je regionalnog razvojnog projekta Evropske badminton konfederacije, a realizuje ga Badminton klub Ravens KG uz podršku Badminton saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta i lokalne samouprave.