SportFoto: FK Radnički 1923

Neuspešan start “crvenih”, Pazarcima pripala premijerna bitka na “Džazkoin areni” (VIDEO)

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 31 07 2023

Novu sezonu u Mozzart Bet Super ligi Srbije fudbaleri Radničkog 1923 započeli su neslavno, porazom na gostovanju ekipi Novog Pazara – 0:2 (0:0). Duel na praznoj “Džazkoin areni” obeležio je Nikola Karaklajić, koji je samo tri minuta po ulasku u igru pronašao način da matira Stojana Lekovića, da bi potom pravovremenom asistencijom kumovao drugom pogotku pazarskih “plavih” u poslednjim minutima sudijske nadoknade vremena.

Kakva neverovatna koincidencija. Krajem aprila kragujevački superligaš savladao je Novi Pazar na “Džazkoin areni” u utakmici treće runde plej-ofa pogotkom Luke Zorića u 68. minutu, a u prvoj utakmici u novoj sezoni je u istom tom minutu Nikola Karaklajić svojim pogotkom trasirao put pazarskim “plavima” do trijumfa na otvaranju novog prvenstva. Do tog momenta viđen je jedan borben, ujednačen i ne previše sadržajan duel dve ekipe koje se očigledno još uvek nalaze u fazi uigravanja.

Dobro su Šumadinci ušli u utakmicu, uspeli dva puta ozbiljno da zaprete domaćinu u uvodnim minutima preko novajlije Vidakova, ali se slika na terenu “Džazkoin arene” značajno izmenila od trenutka kada je mladi Nigerijac Adešina silovitim udarcem sa preko 20 metara uzdrmao stativu gola kragujevačkog tima.
Pazarci su potom preuzeli konce igre u svoje ruke i nisu ih ispuštali sve do odlaska na odmor, mada su, istini za volju, retko dolazili u priliku da ozbiljnije priprete maltene nezaposlenom Stojanu Lekoviću. Osim dva skoro pa identična pokušaja štopera Azemovića glavom, kao i velike prilike u kojoj se našao Lazić u samoj završnici prvog poluvremena, a kojoj je ipak prethodila ofsajd pozicija, nije bilo većih uzbuđenja pred golom kragujevačkog tima do isteka prvih 45 minuta igre.

Početak drugog poluvremena obeležila je prava provala oblaka u gradu kraj Jošanice praćena snažnom grmljavinom, što je dodatno umanjilo ionako skroman kvalitet večerašnje fudbalske predstave na “Džazkoin areni”. Klizav teren inspirisao je igrače oba tima da što češće isprbavaju udarce sa distance, pa tako beležimo pokušaje Zorića na jednoj i Ergelaša na drugoj strani koji nisu dali željeni efekat.

Montonija na terenu naglo je prekinuta u 68. minutu, kada je posle prekida i gužve koja je nastala u kaznenom prostoru Radničkog 1923 lopta došla do rezerviste u redovima Novog Pazara Nikole Karaklajića, koji je dobro odmerenim prizmenim udarcem šalje van domašaja Stojana Lekovića.

Nakon primljenog gola Kragujevčani su u potpunosti spustili gard, a trener Joksimović je na talon bacio i poslednje ofanzivne adute. I malo je nedostajalo Šumadincima da dođu do rezultatskog poravnanja u samom finišu utakmice, kada se u idealnoj prilici da donese svom timu izjednačenje našao Ljubiša Pecelj, ali je udarac levog beka Radničkog 1923 refleksnom reakcijom zaustavio čuvar mreže ekipe Novog Pazara Nikola Mirković.

Bio je to, ispostavilo se, poslednji trzaj Kragujevčana. Pazarci su u poslednjem minutu sudijske naknade “overili” pobede nakon munjevite kontre koju je krunisao Marko Obradović.

Izabranici trenera Dejana Joksimovića imaće tačno sedam dana da detaljno izanaliziraju uzroke poraza i pokušaju da poprave utisak u premijernoj utakmici pred svojom publikom protiv Čukaričkog narednog vikenda na “Čika Dači”. 

Izvor: FK Radnički 1923