SportFoto: SPD Radnički - arhiva

Odbojkaši Radničkog na svom terenu protiv Spartaka za prekid loše serije

Autor: InfoKG
12:00 | Subota, 24 12 2022

Odbojkaši Radničkog dočekaće ekipu Spartaka iz Subotice u okviru 12. kola BPŠ Superlige Srbije. Utakmica se igra u nedelju, 25 decembra od 18 časova.

Kragujevčani su u prošlom kolu pretrpeli prvi poraz u sezoni pred svojim navijačima od Ribnice koji im nije lako pao, ali daleko od toga da je ozbiljnije poremetio njihove takmičarske planove.

"Jedna duga i teška utakmica, u kojoj je presudilo veće iskustvo odbojkaša Ribnice. Naravno da nije nimalo prijatan osećaj nakon prvog poraza na domaćem parketu u ovoj sezoni, ali sigurno nećemo dozvoliti da nam to poljulja samopouzdanje i skrene nas sa zacrtanog kursa", ističe srednji bloker kragujevačkog timaVeljko Boharev.

Sa druge strane, ekipa Spartaka i ove sezone igra veoma dobro. Na devet odigranih mečeva Subotičani su upisali šest pobeda, a u Kragujevac stižu posle tri uzastopna trijumfa.

"Dobro smo upoznati sa kvalitetima ekipe Spartaka, koja nas je porazila na samom startu prvenstva u Subotici. U pitanju je jedna izuzetno kvalitetna i uigrana ekipa, koja poput nas igra atraktivnu odbojku i koja u svakoj utakmici daje sto odsto svojih mogućnosti. Zbog toga je nužno da budemo maksimalno skoncentrisani tokom čitave utakmice i da im nikako ne dozvolimo da nas uvedu u njihov ritam igre. Biće ovo,u to ne sumnjam, još jedna kvalitetna i rezultatski neizvesna utakmica u kojoj će moći da uživa i prisutna publika u hali "Jezero" , uveren je Boharev.  

Kragujevčani se nadaju da će zrelom i odgovornom igrom, uz svesrdnu podršku svojih vernih pristalica sa tribina uspeti da prekinu ovaj neslavan niz u duelima sa subotičkim timom i da će doći do vredne pobede koja bi im omogućila ostanak u samom vrhu prvenstvene tabele.

Izvor: SPD Radnički