SportFoto: SPD Radnički

Odbojkaši se revanširali Subotičanima

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 26 12 2022

Odbojkaši Radničkog dočekali su ekipu Spartaka iz Subotice na svom terenu u okviru 12. kola BPŠ Superlige Srbije i ostvarili pobedu rezultatom 3:1 (25:14, 25:23, 22:25, 25:16) pred brojnim navijačima koji su i ovoga puta pružali podršku našim odbojkašima. 

Posle poraza od Ribnice u prošlom prvenstvenom kolu, odbojkaši Radničkog zbili su svoje redove i izgarali za svaki poen.

Najbolji u prvom setu, koji su Kragujevčani dobili rezultatom 24:15 bio je kapiten Radničkog Aleksandar Blagojević koji je ovu deonicu završio sa devet osvojenih poena, uz visokih 78 odsto realizacije napada (9-7).

U drugom setu viđen je mnogo jači otpor gostiju koji su popravili igru u odbrani dok se u napadu razgoropadio vodeći poenter ekipe sa krajnjeg severa Bačke, Pakistanac Murad Kan, upisavši sedam poena u ovom delu utakmice. Rezultat se menjao tokom celog seta, da bi na kraju domaćini imali više koncentracije i ovaj set rešili u svoju korist rezultatom  25:23.

U trećem setu, razigrana ekipa Spartaka bolje je ušla u ovu deonicu, u jednom trenutku imala čak pet poena prednosti da bi Kragujevčani došli na samo poen zaostatka, ali odličnim  blokom i poenima Kana i Pavlovića uspeli da do kraja sačuvaju prednost i slave u trećem setu rezultatom 25:22.

U trenucima kada se očekivalo da će se borba na parketu dodatno rasplamsati, odbojkaši Radničkog su u četvrtom setu reprizirali sjajno izdanje iz uvodne deonice, stavivši Subotičane praktično pred svršen čin. Čak ni mini serija gostujuće ekipe od 5:1 sredinom ove deonice nije ugrozila rezultatsku dominaciju Kragujevčana, koji su rutinski rešili ovaj period igre u svoju korist sa 25:16, za konačnih 3:1 u setovima.

Najbolji igrač utakmice bio je kapiten Radničkog Aleksandar Blagojević, koji je meč za završio sa 27 osvojenih poena. Značajnu ispomoć korektor Kragujevčana imao je u Andreju Ristiću sa 15 i Davideu Kovaču kojije postigao 14 poena.

Murad Kan bio je najefikasniji u ekipi Spartaka sa 18 poena, dok je Nikola Pavlović dodao 14.

Odbojkaši Radničkog završavaju 2022. godinu kao trećeplasirani tim na tabeli BPŠ Superlige Srbije,odmah iza branioca titule Vojvodine i kraljevačke Ribnice.

Kragujevčane u sredu od 19.30 časova na parketu zemunske hale „Master“ očekuje najvažniji meč u ovoj godini, revanš susret polufinala Kupa Srbije protiv beogradskog Partizana.

Izvor: SPD Radnički