Sport

Plivači Radničkog doplivali do Evropskog prvenstva

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 16 07 2021

Da se naporan i kvalitetan rad uvek isplate, još jednom su dokazali plivači PK „Radnički 1969“. Kvalitetnim nastupima na kvalifikacionim takmičenjima, za učešće na Evropskom juniorskom prvenstvu u plivanju na otvorenim vodama, plivači Nemanja Živković (u disciplini J-3, 10 kilometara) i Mihailo Vujanac (u disciplini J-1, 5 kilometara), skrenuli su pažnju selektora na sebe. Nakon trka održanih u Somboru i Bačkoj Topoli, oni su obezbedili svoje mesto u reprezentaciji Srbije i spremni dočekuju ovo takmičenje, koje će se održati u Parizu od 23. do 25. jula.

Velika čast ukazana je i treneru Slobodanu Žugiću, koji će predvoditi desetočlanu delegaciju reprezentacije Srbije na ovom takmičenju.

Ostaje žal što Plivački savez Srbije nije imao sluha za ostvarene rezultate juniorskih reprezentativaca i nije obezbedio sredstva za učešće na najkvalitetnijem evropskom takmičenju za juniore u ovoj disciplini, već su plivači prinuđeni da sami obezbede sredstva, kažu iz PK „Radnički 1969“.

- Pored ovoga, moramo napomenuti da je i naša juniorka, Miona Dragutinović, zahvaljujući sjajnim rezultatima koje beleži u poslednje vreme, dobila poziv od selektora plivačke reprezentacije Srbije, Igora Beretića, za učešće na takmičenju Zemanja centralne Evrope, koje se održava od 16. i 17. jula u Beogradu, navode iz kluba.

Ostali članovi kluba ostaju u Kragujevcu, gde privode kraju pripreme za najvažnije takmičenje u ovom periodu godine, Državno prvenstvo Srbije, koje će se održati u Nišu od 28. jula do 1. avgusta.