SportFoto: SPD Radnički

Proslavljeni internacionalac u Radničkom

Autor: InfoKG
16:00 | Četvrtak, 02 09 2021

Rukometni klub Radnički je na kraju prelaznog roka, angažovanjem Dragana Tubića (36) najavio pohod na stepenik više na lestvici Arkus lige. Reč je o desnom beku, bivšem reprezentativcu Srbije, koji je u bogatoj karijeri nastupao u kolevci rukometa, Danskoj, kao i u najjačoj ligi sveta, nemačkoj Bundesligi. Levoruki bombarder, koga krasi razoran i precizan šut, uz to poseduje sjajan pregled igre, vrhunski osećaj za asistenciju i sa kojim će Kragujevčani dobiti široku lepezu u igri. Tubić je sa Radničkim sklopio jednogodišnji ugovor.

Kao prvo veliko mi je zadovoljstvo što ću biti deo velikog sportskog drustva kao što je SPD Radnički Kragujevac. Vrlo malo gradova može da se pohvali ovolikim brojem sportskih klubova koji se takmiče u najvišem rangu. Što se tiče samog rukometnog kluba, oduvek sam imao dozu poštovanja prema Radničkom, nije bilo lako igrati protiv njih i uvek sam se lepo ovde osećao. Mišljenja sam da smo dobar miks iskusnih i mladih igrača, iako nas čeka teška grupa, smatram da se ulazak u plej-of Arkus lige neće dovoditi u pitanje, što je i primarni cilj. Dobili smo dobrog trenera koji ima internacionalno iskustvo i sa uspehom je predvodio Metaloplastiku i Železničar, tako da očekujem da uz prepoznatljiv stil igre prikažemo dobar rukomet i ostvarimo pozitivan rezultat”, najavio je dolazak u Radnički Dragan Tubić.

Dragan je rukomet počeo da trenira u Somboru pod trenerskom palicom profesora Jove Radakovića, sa 18 godina potpisuje profesionalni ugovor sa Fidelinkom iz Subotice, a nakon toga karijeru je nastavio u Mladosti iz Čačka, Partizanu, KS Kielce u Poljskoj, Morsu (Danska), a potom prelazi u redove Bundesligaša Balingen, iz koga odlazi u Ajntraht i Hagen. Protekle sezone je nastupao za ekipu Kikinde.

Za reprezentaciju Srbije je imao 17 nastupa, uz postignut 51 gol, sa kojom je osvojio zlatnu medalju na Mediteranskim igrama u Peskari 2009. godine je proglašen za najboljeg igrača Super lige Srbije.