SportFoto: SPD Radnički

Prva radost “crvenih dama”

Autor: InfoKG
10:30 | Petak, 06 11 2020

Košarkašice Radničkog konačno su osetile radost prvog trijumfa u tekućoj takmičarskoj sezoni. Izabranice Nenada Milovanovića su u utakmici 8. kola Prve ženske lige Srbije uspele da savladaju jednog od glavnih kandidata u borbi za opstanak, ekipu subotičkog Spartaka, sa ubedljivih 81:60.

Utakmica sa Spartakom predstavljala je trenutak istine za kragujevački sastav. Nakon niza od sedam uzastopnih poraza, košarkašicama Radničkog očajnički je bila potrebna prekretnica u ovoj sezoni.

Vođene ogromnom željom za trijumfom, učenice Nenada Milovanovića su u meču sa subotičkim „golubicama“ pružile verovatno najbolju partiju u dosadašnjem delu takmičenja. Presudna je bila treća četvrtina, u kojoj su „crvene dame“ stekle dvocifrenu prednost, koju nisu ispuštale do kraja utakmice.

Natalija Spaić pružila je najbolju partiju od svog dolaska u Radnički i utakmicu je završila sa 27 postignutih poena. Nina Tešić ubacila je 14 poena, koliko je postigla i Jelena Prvulović, koja je imala i dvocifren broj asistencija – 10. Dabl-dabl učinak ostvarila je i bivša reprezentativka Konga Ntumba Titi sa 13 poena i isto toliko skokova.

Najbolji utisak u ekipi iz Subotice ostavila je Dara Kovačević sa 17 poena i 12 skokova. Amerikanka Antoinet Tompson zaustavila se na 11 postignutih poena, a Tijana Ninković na 9.

Košarkašice Radničkog su ovom pobedom, prvom u sezoni, značajno podigle sebi izglede u borbi za opstanak, a istovremeno dobile i preko potrebnu injekciju samopouzdanja za nastupajuće prvenstvene izazove.

Ušli smo pomalo bojažljivo u utakmicu, što je verovatno produkt nametnutog imperativa pobede. Sve je krenulo nabolje sredinom druge četvrtine, a nastavilo se u trećoj, kada smo podigli agresivnost u odbrani i uspeli da dođemo do značajnije rezultatske prednosti. Ovom prilikom moram da pohvalim našu najmlađu igračicu Andrijanu Vuković, koja je svojim ulaskom u trećoj četvrtini unela živost i preko potrebnu agresivnost u odbrani, što je doprinelo i boljoj napadačkoj igri. Čestitao bih mojim igračicama na velikoj borbi i pobedi, a protivničkoj ekipi želim puno sreće u nastavku takmičenja”, izjavio je po završetku utakmice Nenad Milovanović, trener kragujevačkog tima. 

Sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza ženske košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a takmičenje u Prvoj ženskoj ligi Srbije nastavlja se 18. novembra, kada Kragujevčanke očekuje gostovanje još jednom konkurentu u borbi za opstanak, ekipi Novosadske ŽKA. 

Izvor: SPD Radnički