SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

“Radnički 1923” se vratio u Super ligu! Slavlje na ulicama Kragujevca (FOTO)

Autor: InfoKG
09:00 | Utorak, 11 05 2021

Fudbalski klub “Radnički 1923” je dva kola pre kraja Prve lige i zvanično obezbedio plasman u društvo najboljih u Srbiji. Zbog toga je sinoć na ulicama grada proslavljen povratak “Crvenih” u Super ligu Srbije.

Posle punih šest godina, grad Кragujevac će od predstojeće jeseni ponovo imati superligaša u fudbalu. Nakon jučerašnjeg poraza ekipe IMT-a od pančevačkog Železničara, fudbaleri Radničkog 1923 su dva kola pre kraja takmičenja u Prvoj ligi Srbije i matematički obezbedili plasman u najviši rang takmičenja.

Nakon pobede nad Trajalom, “crvenima” je za promociju u Super ligu Srbije bio dovoljan još jedan bod u poslednje dve utakmice, ali s obzirom da IMT nije uspeo da pobedi pančevački Železničar, Кragujevčani su došli u situaciju da već mogu da proslave povratak u superligaško društvo.

I pored ispunjenog cilja, učenici Dejana Joksimovića će u poslednja dva kola pokušati da sačuvaju prvo mesto na tabeli, koje im po svemu prikazanom tokom ove sezone apsolutno pripada, kako bi na velika vrata ušli u elitu.

Plasman u Super ligu predstavlja veliku satisfakciju za sve ljude koji su tokom minulih godina uložili ogroman trud u pravcu konsolidacije kluba, koji je ne tako davno bio u ozbiljnoj krizi, zatim za sve igrače i trenere koji su tokom svih ovih godina pružili značajan doprinos rezultatima kluba, kao i na naše verne navijače, koji su tokom svih ovih godina bili uz svoj Radnički 1923 i davali mu vetar u leđa na putu povratka u društvo najboljih srpskih klubova.

Želja svih u klubu je da Radnički 1923 u godinama koje slede postane standardni superligaš, da se fer i sportski bori na zelenom terenu i da služi za ponos svim Кragujevčanima. 

Izvor: FK Radnički 1923

Galerija slika