SportFoto: SPD Radnički

Radnički započeo pripreme za narednu sezonu

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 03 08 2022

Nakon prethodne, turbulentne sezone, uzrokovane povredama i pehovima, koju su završile na šestom mestu Arkus lige, rukometašice Radničkog se okreću novim izazovima koji su pred njima. U izmenjenom i znatno podmlađenom sastavu počinju pripremni period u kome ih očekuju naporni treninzi, kako bi u naredni šampionat ušle što spremnije i uigranije i tako ostvarile zacrtane ciljeve.

Uveren sam da će predstojeće prvenstvo biti vrlo neizvesno, sve ekipe su dosta izjednačene i ne vidim izrazitog favorita kao prethodnih sezona. Cilj ove godine će svakako biti juriš na plej of, pokušaćemo da ga ostvarimo sa mladim snagama, uz sedam igračica koje smo priključili iz druge ekipe. Bićemo maksimalno spremni, ne plašimo se nikoga i siguran sam da ćemo se sa svim protivnicima ravnopravno nadmetati, kako u Arkus ligi, tako i u Kupu Srbije. Pripreme ćemo obaviti u Kragujevcu, gde imamo sve uslove za nesmetan rad i uz par kontrolnih utakmica očekujem da u prvenstvenu trku 10. septembra uđemo maksimalno spremni, jasan je šef stručnog štaba ženske selekcije Rodoljub Kurandić.

Rukometaši Radničkog će dugo pamtiti prethodnu sezonu u kojoj su ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba, osvajanjem trećeg mesta u Arkus ligi i plasmanom u Kup Evrope, kao i ponovnim učešćem na završnom turniru Kupa Srbije. Osokoljeni fantastičnim rezultatima, igrom koju su demonstrirali i po kojoj su postali prepoznatljivi, započinju trenažni proces u neznatno izmenjenom sastavu, željni da dokažu zašto su poneli laskavi epitet-hit prvenstva, i da dostojno reprezentuju klub i grad u renomiranom evropskom takmičenju.

Zadovoljstvo mi je što sam postao deo porodice Radničkog i što se nalazimo na početku pripremnog perioda, koji ćemo u celini obaviti u Kragujevcu uz nekoliko kontrolnih utakmica koje ćemo odigrati. Plan nam je da prvih par odigramo sa ekipama iz nižeg ranga, kako bi procenili snagu tima u datom trenutku i na čemu treba da insistiramo u daljem radu, a nakon toga će uslediti dueli sa superligašima gde ćemo se prikazati u pravom svetlu i videti na kom smo nivou. Pred nama je izuzetno težak zadatak, jer je moj prethodnik obavio sjajan posao osvajanjem trećeg mesta i plasmanom u Evropu. Obzirom da se sistem takmičenja promenio, smatram da bi borba i ulazak u plej of bio zadovoljavajući rezultat, izneo je očekivanja šef struke Radničkog Žikica Milosavljević.

Prvu zvaničnu utakmicu Radnički će odigrati za vikend 10/11. septembra u evropskoj premijeri protiv ekipe Dukle iz Praga.

Izvor: SPD Radnički