SportFoto: SPD Radnički

Remi hrabrog Radničkog u Solnoku

Autor: InfoKG
11:30 | Četvrtak, 25 03 2021

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca nisu uspeli da se plasiraju u polufinale Kupa Evrope, pošto su u revanš meču četvrtfinala odigrali nerešeno na gostovanju mađarskom Solnoku (10:10), koji je prošao dalje zahvaljujući pobedi u Kragujevcu (14:12). Radnički je još jednom pozitivno iznenadio evropsku vaterpolo javnost i pokazao da poseduje ogroman potencijal, ali mu još uvek fali iskustvo igranja ovako velikih mečeva.

Najefikasniji igrač susreta bio je Nebojša Toholj sa tri gola, a pratio ga je Strahinja Rašović sa dva, koliko su postigli i Angjal, Seghalmi, Adam Nađ i Konarik na drugoj strani.

Solnok će se u polufinalu sastati sa Crvenom zvezdom koja je bila bolja od moskovskog Dinama, dok u drugom polufinalu igraju mađarski OSC koji je nadigrao španski Sabadelj i grčki Vuljagmeni koji je eliminisao zagrebačku Mladost posle peteraca.

Kragujevčani iz Mađarske putuju pravo u Zagreb, jer ih za vikend u glavnom gradu Hrvatske očekuje nastup na finalnom turniru Regionalne A1 lige. U subotu, od 16.55 časova, u polufinalu igraju protiv domaće Mladosti, dok ih u nedelju, zavisno od učinka, očekuje duel sa timom iz drugog polufinalnog para Jug – Jadran Split. 

Izvor: SPD Radnički