SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog do sigurnih bodova protiv ekipe Proletera

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 25 03 2024

Rukometaši Radničkog su u susretu 20. kola Super rukometne lige savladali na svom terenu ekipu Proletera iz Zrenjanina rezultatom 32:29, poluvreme 15:13 i tako popravili bodovni saldo pred nastavak takmičenja u plej-autu koji ih očekuje po okončanju regularnog dela sezone. Kragujevčani se nakon ovog kola i dalje nalaze na sedmom mestu sa 16 osvojenih bodova.

Duel ovih rivala u prvom delu sezone je doneo niz neizvesnosti, kada su Kragujevčani tek u finišu utakmice slomili otpor tadašnjih domaćina, pa se i u ovom susretu očekivalo da će biti tako, pogotovo što gostima gori pod nogama u borbi za opstanak u ligi. Oslabljeni Radnički je bolje otvorio utakmicu i već u 6. minutu pogotkom Barudžića stekao 3 gola prednosti (4:1), koju je u dužem vremenskom periodu održavao. Gosti iz Zrenjanina su usled skraćene rotacije domaćina došli do daha i u 24. minutu prednost crvenih sveli na samo gol zaostatka (11:10), a u 27. dolaze i do izjednačenja,13:13. Do kraja prvog dela igre, Kragujevčani realizuju dva napada, tako da su na veliki odmor otišli vođstvom 15:13.

Krenuli su odlučnije domaći igrači u drugom delu igre i ubrzo došli do najveće prednosti (21:15, 37.min) pogotkom Davidovića, što im je garantovalo veću dozu smirenosti u daljem toku meča. Dali su sve od sebe uporni gosti kako bi utakmicu uveli u neizvesnu završnicu, par puta im je uspelo da smanje vođstvo Šumadinaca na minus 3, no to je bilo sve što su uspeli. Poslednju priliku su imali u 60. minutu kada su pri vođstvu domaćina od 31:29 imali napad za minus 1 gde su napravili tehničku grešku, a taj poklon je oberučke prihvatio kapiten Stanojev i postavio konačan rezultat 32:29.

Najefikasniji u redovima kragujevačkog superligaša su bili Miloš Barudžić sa 11, Stefan Stanojev i Veljko Davidović su dodali po 6 pogodaka, dok su kod gostiju golgeterski prednjačili Nemanja Đurašković i Nikola Sekulić sa po 6 postignutih golova.

U narednom,  21. kolu, Radnički putuje u Leskovac gde će ih ugostiti domaćin, ekipa Dubočice u nedelju 31. marta.

Izvor: SPD Radnički