SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog pobedili Zrenjanince

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 13 11 2023

Rukometaši Radničkog su prekinuli lošiju seriju rezultata i savladali ekipu Proletera u Zrenjaninu, rezultatom 30:26 i tako upisali nova dva boda. Nakon ovog kola, Kragujevčani i dalje zauzimaju šesto mesto sa 9 bodova.

Staro pravilo u sportu je da je najteže pobediti kada imaš ulogu favorita, koju je Radnički imao protiv Proletera kojem su bodovi bili preko potrebni. Otvorili su Kragujevčani bolje utakmicu, sa dva pogotka Davidovića došli do vođstva 0:2, a nedugo zatim i do 2:5. No od tog momenta domaćin se budi i u 18. minutu prvi put dolazi do izjednačenja (6:6). Dugo je na snazi bio egal rezultat, a u 25. minutu Proleter prvi put vodi (11:10). Do kraja prvog dela igre igralo se u ritmu gol za gol, tako da Zrenjaninci na veliki odmor odlaze vođstvom 14:13.

Na samom startu drugog dela domaćin stiče dva gola prednosti, no momci u crvenom su se brzo konsolidovali i dolaze do izjednačenja (16:16, 35.min). Nakon dugog perioda izjednačene igre, Kragujevčani uspevaju da povedu sa tri gola (23:26) i tako slome otpor domaćih rukometaša. Nastupio je period sigurne igre Radničkog, koji su iskusno pretočili u teže od očekivanog, trijumf konačnim rezultatom 26:30.

Najefikasniji u redovima domaćina su bili Nemanja Đurašković sa 7 i Uroš Knežević sa 4 pogotka, dok su kod Radničkog titulu najboljeg strelca poneli Miloš Barudžić sa 12 i Veljko Davidović sa 7 postignutih golova.

U narednoj utakmici, rukometaši Radničkog će u okviru 10. kola ugostiti starog rivala, ekipu Dubočice 54 iz Leskovca u petak 17. novembra. 

Izvor: SPD Radnički