SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog preokretom do boda u Slanoj bari

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 16 11 2023

Rukometašice Radničkog su nakon preokreta u samom finišu utakmice u Novom Sadu remizirale protiv ekipe Vojvodine, rezultatom 19:19. Nakon 10. kola, poslednjeg u ovoj kalendarskoj godini, Kragujevčanke su se popele stepenicu više i zauzimaju osmo mesto sa 4 boda.

Kragujevčanke su na bitan duel u Novi Sad krenule čvrsto rešene da potvrde trijumf u prvom delu prvenstva i osvoje bodove za izlazak iz opasne zone. Pripao im je početak utakmice, odbranile su se u par navrata, a golovima sa desne strane napada povele sa 0:2. Vratile su se Novosađanke, povele u 10. minutu sa 3:2, no Radnički je održao rezultatsku neizvesnost do 17. minuta i 5:5, a onda je usledio veliki pad u igri, koji Vojvodina koristi i za samo 3 minuta dolazi do prednosti 8:5. Do kraja prvog dela igre domaće igračice su sigurnijom igrom povećale vođstvo, tako da se na veliki odmor otišlo rezultatom 12:7.

U ritmu poslednje trećine prvog poluvremena je počeo i drugi deo igre. Vojvodina u 38. minutu prvi put ima i plus 6 (14:8). Gostujuće rukometašice nikako nisu mogle da uspostave ravnotežu, pa u dva naredna minuta nisu uspele da iskoriste dva sedmerca i činilo se da će bodovi ostati u Novom Sadu. Tek u poslednjih 10 minuta Kragujevčanke su pokazale karakter, došle do daha, rastrčale se po terenu i u 52. minutu prilaze na minus 4 (17:13), kada u dva uzastopna napada propuštaju dobru priliku da smanje na minus 2. U poslednja 3 minuta nastaje drama kada Radnički pri rezultatu 18:14 kreće u presing koji za nepuna dva minuta daje rezultat (18:17, 59.min). U poslednji minut se ušlo vođstvom domaćih 19:17, gošće smanjuju na 19:18, a nakon izgubljene lopte u napadu igračica Vojvodine Jovana Veličković 13 sekundi pre kraja pravi faul za crveni karton i automatski udarac sa 7 metara, koji Valentina Božinović pretvara u gol za konačnih 19:19.

U redovima Vojvodine  najefikasnije su bile Milica Aćimović sa 8 i Nevena Todorovski sa 4 pogotka, dok su kod Kragujevčanki najefikasnije bile Valentina Božinović sa 8 i Helena Inđić sa 5 postignutih golova.

Ovom utakmicom je stavljena tačka na takmičenje u Super rukometnoj ligi. Sledi dvomesečna pauza, nakon koje rukometašice Radničkog očekuje prvenstveni duel sa ekipom Mladosti iz Nove Pazove u hali Jezero.

Izvor: SPD Radnički