SportFoto: SPD Radnički

Sloga opravdala ulogu favorita u Jezeru

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 02 03 2023

Košarkašice Radničkog nisu uspele da pruže značajniji otpor ekipi Sloge Maya Consalting u utakmici 20. kola Prve ženske lige Srbije. Meč na parketu kragujevačkog Jezera okončan je ubedljivim trijumfom Požežanki, koje su slavile rezultatom 64:37 (15:9, 15:11, 20:12, 14:5).

U odnosu na prethodni meč sa istim rivalom, u kome su pretrpele poraz od čak 53 poena razlike, Kragujevčanke su ovoga puta pružile nešto jači otpor Požežankama, naročito u prve dve četvrtine, ali ih je slaba napadačka produkcija u nastavku utakmice odvela u još jedan ubedljiv poraz.

Kapiten Nataša Filipović je sa 13 postignutih poena predvodila kvintet igračica sa dvocifrenim učinkom u pobedničkom timu. Dijana Arsović i Milica Popović ubacile su po 12 poena, Amerikanka Kimora Grin je dodala 10, koliko je postigla i Marina Karalić, koja je sakupila i 15 skokova.

Najraspoloženija za igru u domaćoj ekipi bila je kadetska reprezentativka Srbije Aleksandra Aleksić sa 14 poena, dok je Vanja Popludijević postigla 11.

Ekipa Sloge Maya Consulting je ovom pobedom sačuvala četvrto mesto na tabeli koje vodi u plej-of, dok su Kragujevčanke ostale na samom začelju, kao jedina ekipa bez ostvarenog trijumfa nakon dvadeset odigranih kola.

Košarkašice Radničkog u nedelju očekuje gostovanje ekipi Vršca u utakmici pretposlednjeg, 21. kola Prve ženske lige Srbije.  

Izvor: SPD Radnički