SportFoto: Streljački savez Srbije

Stefanović trijumfovao u Beogradu

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 12 12 2017

Kragujevački strelac Milutin Stefanović osvojio je Trofej Beograda u miksu i srebrnu medalju na 42. Internacionalnom prvenstvu Beograda u streljaštvu.  

Trofej Beograda u miksu Stefanović je osvojio sa Andreom Arsović, a ostvarili su rezultat od 501,4 pogođenih krugova. Drugoplasirani je bio tandem hrvatskog Dalmacijacementa, a treće mesto pripalo je miksu slovenačkog Kovinara iz Ormoža. 

U pojedinačnoj konkurenciji Milutin Stefanović je srebrni pehar vazdušnom puškom „ubio“ u finalu punom preokreta i čestih promena u plasmanu. Posle 22. serije, dve dijabole pred kraj, Stefanović je držao čelnu poziciju, ali loš 23. hitac – 8,6 ga je „spustio“ na srebrnu poziciju iza Mađara Petera Vaša.

Ovog vikenda sam sebi postaviio veliki izazov. Testirao sam granice sopstvenih mogućnosti, jer u petak sam gađao miks na Trofeju Beograda. U subotu sam se u Nemačkoj nadmetao u Bundes ligi, pogodio sam maksimalnih 400 krugova i pobedio direktnog rivala odlično Mađara Ištvana Penija. Vratio sam se u Beograd, odlično gađao u kvalifikacijama Velike nagrade. Ni u finalu nije bilo loše, ali na kraju serije izazova je ipak popustila koncentracija. Međutim, sve u svemu, test izrdržljivosti je uspeo”, izjavio je Stefanović. 

Na 42. Internacionalnom prvenstvu Beograda iz kragujevačkog Streljačkog kluba “Čika Mata” učestvovali su još i Stevan Pletikosić i Stevan Jovanović u pojedinačnoj konkurenciji. Pletikosić je okončao kvalifikacije kao osmi, ali je odustao od završne borbe za medalju. Jovanović nije uspeo da izbori finale u apsolutnoj konkurenciji pošto je kvalifikacije završio na 15. mestu.