SportFoto: SPD Radnički

Šumadinci na prijemu u ambasadi Srbije u Budimpešti

Autor: InfoKG
15:30 | Petak, 13 11 2020

Uoči početka kvalifikacionong turnira Lige šampiona u Budimpešti, ambasador Republike Srbije u Mađarskoj, Nj.E. Ivan Todorov, organizovao je prijem za delegaciju Radničkog, koju su pored direktora Jugoslava Vasovića i Nikole Tomaševića, činili i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović, pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za međunarodnu saradnju Boris Kovačević i izvršni direktor SPD Radnički Goran Marković.

Kako je Nj.E. Ivan Todorov i sam čovek sporta, najpre kao višestruki prvak SFRJ i olimpijac u džudou, a potom između ostalog i kao dugogodišnji predsednik Džudo saveza Srbije i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije, na prijemu je najviše reči bilo o sportu.

Imao sam čast i privilegiju da primim delegaciju Vaterpolo kluba Radnički, koji se rezultatima izborio da predstavlja Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Radnički ima dobar tim i odličnu organizaciju. Posle razgovora sa rukovodstvom kluba sam optimista i nadam se da će ispuniti san o plasmanu u Ligu šampiona. Sa druge strane, raduje me činjenica da se vaterpolo sport u Srbiji razvija ravnomerno i da Kragujevac posle godina ulaganja postaje ne samo centar vaterpola, već srpskog sporta. Imajući u vidu da sam razgovarao i sa predstavnicima Grada, želim da im se zahvalim na svemu što rade za sport i poželim im mnogo uspeha. Nadam se da će naš klub uspeti da obezbedi mesto koje mu pripada i da će na pravi način reprezentovati Kragujevac i Srbiju”, rekao je Todorov.

Sa druge strane, Kragujevčani ističu da im je jako prijao prijem i razgovor sa našim proslavljenim sportistom i dugogodišnjim istaknutim sportskim radnikom.

Zahvaljujem se ambasadoru na izuzetno toplom prijemu i srdačnoj dobrodošlici, kao i na tome što nam je neizmerno pomogao. Mnogo je lep osećaj kada u inostranstvu imate nekog svog, koji vas istinski podržava i čini sve što je u njegovoj moći da se osećate kao kod kuće”, istakao je Jugoslav Vasović, direktor VK Radnički. 

Izvor: SPD Radnički