SportFoto: fkradnicki.com

Šumadinci “začarali” mrežu: Peta uzastopna utakmica bez primljenog gola i novi bod, Lalatović zadovoljan

Autor: InfoKG
08:46 | Nedelja, 20 03 2022

Fudbaleri Radničkog 1923 odigrali su bez golova sa imenjakom iz Niša na Čika Dači u utakmici 28. kola Linglong Tajer Super lige Srbije – 0:0. Bila je ovo peta uzastopna utakmica na kojoj su Kragujevčani uspeli da sačuvaju svoju mrežu i osvoje još jedan vredan bod u borbi za opstanak.

Sledi prvenstvena pauza koja će izabranicima trenera Nenada Lalatovića dobro doći da se odmore i pripreme za poslednje dve utakmice regularnog dela prvenstva protiv novosadske Vojvodine na Čika Dači i Crvene zvezde u Beogradu.

Lalatović: Zadovoljni smo osvojenim bodom

Šef struke Kragujevčana Nenad Lalatović ističe da je zadovoljan osvojenim bodom, kao i činjenicom da njegova ekipa nije primila gol petu utakmicu zaredom.

– Upisali smo još jedan značajan bod u borbi za opstanak. Igralo se uglavnom dugim loptama, uz dosta duel igre, gde se mi nismo najbolje snašli u prvom poluvremenu, ali smo se zato značajno popravili u nastavku. Imali smo par šansi za postizanje golova, imao ih je i naš protivnik, ali kada se sve sabere i oduzme, mislim da moramo biti zadovoljni osvojenim bodom. Pohvalio bih moje igrače, koji su danas pokazali karakter, želju, takmičarski duh… Jako je bitno to što više ne primamo golove, što nije bila odlika ove ekipe u nekom prethodnom periodu. Sledi nam pauza koju ćemo iskoristiti da malo konsolidujemo redove i podignemo intenzitet treninga pred početak plej-auta. Čestitao bih gostujućoj ekipi na prikazanoj igri, a mom kolegi Bataku od srca želim da izvede Radnički u Evropu – poručio je Lalatović.

RADNIČKI 1923 – RADNIČKI (N)  0:0

KRAGUJEVAC
Stadion: “Čika Dača”.
Gledalaca: 2 000.
Sudija: Novak Simović (Lovćenac).
Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ (Subotica), Miloš Simović (Lovćenac).
Žuti kartoni: Varjačić, Brnović (Radnički 1923), Mitrović, Pavlov, Mićibući, Mesarović (Radnički Niš).

RADNIČKI 1923: Lukić, Varjačić, Pecelj, Andrić, N. Kovačević, M. Vidović (od 39. Brnović), Piščević, Milisavljević, Tomić (od 58. Maksimović), Jovanović (od 74. Ubiparip), Mirić. Trener: Nenad Lalatović.

RADNIČKI (N): Dujmović, Aksentijević, Stanković, Jamkam, Vujadinović, Kovačević, Pejović (od 71. Štulić), Mesarović, Mićibući, Mitrović (od 78. Jovanović), Pavlov (od 59. Kasalica). Trener: Radoslav Batak.

Izvor: fkradnicki.com