SportFoto: Facebook/Taekwondo Akademija Kragujevac

Tekvondo akademiji Kragujevac 29 medalja i ČETIRI pehara na Prestige kupu

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 02 05 2023

Članovi Tekvondo akademije Kragujevac osvojili su 29 medalja i četiri pehara, na trećem po redu Prestige kupu, koji je održan u hali “Gordana Goca Bogojević”. 

Tekvondo akademije Kragujevac proteklog vikenda bila je domaćin Prestige kupa, koji je održan u hali “Gordana Goca Bogojević”. Na ovom tekvondo turniru učestvovalo je oko 500 takmičara iz sedam zemalja. Tekvondo akademiju Kragujevac predstavljalo je 29 takmičara is vi su se okitili medaljama, osvojeno je 10 zlatnih, 11 srebrnih i osam bronzanih, kao i četiri pehara. 

Zlatne medalje su osvojili Sofija Živojinović, Todor Živojinović, Uroš Cvetković, Tijana Ranković, Elena Bradić, Đurđa Bradić, Anđelija Lepović, Kristina Stević, Kasija Nešović, Nađa Lepović. Srebrnim medaljama su se okitili Teodora Vučurović, Kristina Stević, Petra Nikolić, Strahinja Manojlović, Pavle Cvetković, Lana Labudović, Elena Vučurović, Đurđa Petrović, Anastasija Sokolov, Aleksandra Germanac. Bronzu su osvojili Anja Erić, Nemanja Sokolov, Marija Bradić, Kristina Stević, Kasija Nešović, Jovan Nikolić, David Simović, Ana Radovanović. 

Titulu najbolje juniorke turnira ponela je Elena Bradić, a kadetkinje njena sestra Đurđa Bradić.

Kada je reč o peharima, osvojena su četiri pehara. Od toga, tri za ekipno prvo mesto u sveukupnom plasmanu A klase, za juniore A klase i za kadete A klase i jedan za ekipno  treće mesto za seniore A klase. 

Iz Tekvondo akademije Kragujevac poručuju da je turnir protekao u fer pleju i odličnoj atmosferi, uz veliku podršku domaćih i inostranih klubova. Naglašavaju da najveću zahvalnost duguju svim roditeljima članova ovog kluba koji su svojim učešćem u organizaciji i realizaciji turnira učinili da sve protekne besprekorno.