SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolisti Radničkog dočekuju Barselonetu u Ligi šampiona

Autor: InfoKG
15:30 | Utorak, 04 04 2023

Lider na tabeli i jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona, španska Barseloneta, gostuje vaterpolistima Radničkog sutra, od 20.30 časova i nema sumnje da će kragujevačka publika moći da uživa u spektaklu, uz besplatan ulaz.

Kragujevčani se nalaze u rezultatskoj krizi, ali su nedavno kompletirali redove i nadaju se da bi konačno mogli da izađu iz serije slabijih partija.

"Svakako da ovaj poslednji period nije bio zadovoljavajuć za našu ekipu. Izgubili smo dosta utakmica i potrebno nam je da što pre izađemo iz te crne serije. Konačno smo manje-više kompletni, nedostaje samo povređeni golman Todorovski. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju na svom bazenu i pokazati koliko vredimo. To bi nam mnogo značilo i dalo vetar u leđa za ostatak sezone, u kom ćemo pokušati da se domognemo domaće titule", smatra Luka Pljevančić, mladi bek Radničkog.

Za Šumadince će to biti jako težak zadatak, jer je španska ekipa u fantastičnoj formi. U poslednja dva kola nadigrali su glavne konkurente za čelnu poziciju, ekipe Pro Reka u Đenovi (9:8) i Olimpijakosa na domaćem bazenu (10:5) i osamili se na prvom mestu. Trenutno imaju i najviše bodova u obe grupe (27), s obzirom na to da su ostvarili devet pobeda i samo jedan poraz. U Kragujevac stižu predvođeni maestralnim Felipeom Peroneom, koji je sa punih 37 godina trenutno najbolji strelac Lige  šampiona. Ostatak ekipe su sve sami španski reprezentativci, poput Munariza, Tahulja, Famere, De Tora, Larumbea, Fernandeza, uz dodatak Australijanaca Pavilara i Portera i Crnogorca Matkovića...

"Barseloneta je zaista sjajna ekipa koja godinama neguje prepoznatljivi stil igre i igra u istom sistemu. Kada nametnu svoj ritam, sa dosta plivanja i kontri, jako ih je teško sprečiti. Ne praštaju greške i stoga ih moramo svesti na minimum, jer se svaka skupo plaća. U sve tri prethodne utakmice su od početka pravili veliku razliku, koju mi do kraja nismo uspevali da nadoknadimo. Moramo od početka da uđemo jako, u egal utakmicu, kako bismo imali neke šanse. Motiva i želje za dokazivanjem sigurno neće manjkati, kao i uvek protiv favorita za osvajanje Lige šampiona, a očekujem da nam dodatnu snagu ulije i podrška sa tribina", zaključio je Pljevnačić.

Kao i na sve ovogodišnje utakmice u Ligi šampiona do sada, ulaz će biti besplatan, pa se očekuje pravi spektakl sa velikim zvezdama u kragujevačkom "Parku".

Izvor: SPD Radnički