SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolo u Kragujevcu posle četiri meseca, Partizan na megdanu Radničkom

Autor: InfoKG
14:30 | Sreda, 20 03 2024

Posle četiri meseca pauze vaterpolo se vraća u Kragujevac, gde će domaći Radnički ugostiti ekipu Partizana, sutra od 20 časova, na zatvorenom bazenu SPD „Radnički“, uz besplatan ulaz. 

Kragujevčani su trenutno na trećoj poziciji na tabeli, sa pet bodova više od Šapca i šest od Partizana, pa im je pobeda u ovom duelu imperativ u borbi za što bolji start u plej-ofu.

"Ova utakmica ima veliki značaj, kako za nas, tako i za njih. Trenutno se nalazimo na trećem mestu, ali iz prikrajka vrebamo šansu i nadamo se nekom eventualnom kiksu Zvezde, kako bismo skočili na drugu poziciju. Ali, najbitnije je da idemo korak po korak i sledeći je upravo ovaj meč sa Partizanom, pa smo u proteklom periodu bili fokusirani na njega", rekao je Kristian Šulc, vaterpolista Radničkog.

Posle tromesečne pauze zbog reprezentativnih obaveza, Šumadinci su odigrali dva meča u gostima i ostvarili polovičan učinak. Najpre su slavili u derbiju u Šapcu sa 10:6, a zatim izgubili na Novom Beogradu (16:5).

"Tokom čitave pauze smo trenirali jako, vežbali neke stvari koje su nam baš falile, pre svega mislim na realizaciju, upoznavanje saigrača i sklapanje svih kockica. U takvom ritmu smo nastavili i po početku ovog drugog dela sezone. Mislim da smo našli zajednički jezik kao ekipa i da smo se malo bolje upoznali. Pokazali smo to protiv Šapca, ponajviše odbranom i strpljenjem u napadu, gde nismo srljali, a posle se protiv jake ekipe Novog Beograda desilo to što se desilo. Mislim da smo se malo emotivno i fizički istrošili u Šapcu, gde nam je bila jedna od najvažnijih utakmica i videlo se da nam je u Beogradu falilo i malo želje", dodao je Šulc.

„Crno-beli“ su u pauzi ostali bez par iskusnijih igrača, ali su pokazali da će i dalje predstavljati tvrd orah za svakog protivnika, pogotovo u pobedi nad Novobeogradskim vukovima (21:4).

"Partizan nikada nije ekipa za potcenjivanje, bez obzira na sastav, ti igrači znaju da igraju vaterpolo i bore sve svim srcem. Popunili su praznine mlađim igračima, daju se maksimalno i evidentni su njihova želja i snaga. To se najbolje videlo u utakmici protiv Vukova, kada su postigli 21 pogodak. Sa druge strane, trenirali smo jako za ovaj meč i mislim da će naša mirnoća i fizička sprema presuditi", zaključio je Šulc.