SportFoto: FK Radnički 1923

Vlajković i Zorić novi aduti “crvenih” za predstojeću superligašku trku

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 01 07 2022

Nikola Vlajković i Luka Zorić novi su članovi superligaša sa “Čika Dače”. Zorić je prethodne sezone bio jedan od najzapaženijih igrača beogradskog IMT-a, dok je Vlajković bio nezamenjiva karika u ekipi Novog Pazara.

Dvadesettrogodišnji Zorić je fudbalom počeo da se bavi u Radničkom sa Novog Beograda, da bi sa četrnaest godina prešao u mlađe kategorije Čukaričkog. Bio je član omladinske selekcije kluba sa Banovog Brda koja je osvojila Omladinsku ligu Srbije u sezoni 2015/16 i predstavljala Srbiju u UEFA Ligi mladih.

Nakon jednogodišnje pozajmice u Grafičaru, Zorić prelazi u ekipu IMT-a, gde je njegov talenat došao do punog izražaja. Dobre partije koje je mladi Valjevac pružao u ekipi sa Novog Beograda doprinele su na njegovom povratku na Banovo Brdo, početkom pandemijske 2020. godine.
Već na leto Zorić se vratio u IMT, sa kojim je prošle sezone došao nadomak plasmana u najviši rang takmičenja, Super ligu Srbije.

Po vokaciji levi bek, Zorić je igrač koji se podjednako dobro snalazi i na pozicijama prednjeg i zadnjeg veznog igrača, tako da je tim sa “Čika Dače” dobio jednog polivalentnog fudbalera, koji može uspešno da odgovori zadacima u različitim modelima igre.

Zahvalio bih se najpre sportskom direktoru Slavku Peroviću i čelnicima kluba na pozivu. Veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da predstavljam jedan tako veliki klub kao što je Radnički u najvišem rangu takmičenja. Daću sve od sebe opravdam očekivanja stručnog štaba i kluba i nadam se najboljem mogućem rezultatu, a to je plasman u plej-of“, poručio je novi član “crvenih” sa “Čika Dače”.

Pored Luke Zorića, danas je još jedan igrač zadužio dres kragujevačkog superligaša. U pitanju je Nikola Vlajković, 26-godišnji desni bek, koji je poslednje dve sezone proveo u ekipi Novog Pazara, za koju je upisao preko šezdeset nastupa u superligaškoj konkurenciji.

Vlajković je najveći deo igračke karijere proveo u svom matičnom klubu Radničkom iz Pirota, a nastupao je i za Jasenicu, Tabane i Jagodinu.

Rado sam prihvatio poziv sportskog direktora Slavka Perovića da dođem u Radnički jer smatram da se radi o dobro organizovanom i zdravom klubu. Glavni cilj je da se obezbedi opstanak u ligi i da se, ukoliko se ukaže prilika, uključimo i borbu za plej-of“, izjavio je Vlajković na svom zvaničnom predstavljanju u prostorijama kluba.

Sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović otkriva da je borba za Vlajkovićev potpis bila žestoka i da je malo falilo pa da sjajni desni bek umesto u Kragujevcu završi u Subotici.

Vlajković je praktično imao dogovorene uslove sa subotičkim Spartakom. Mi smo tu brzo reagovali i uspeli smo da ga privolimo u naše redove. Smatramo da će i on i Luka Zorić biti velika pojačanja za naš tim u predstojećoj superligaškoj sezoni“, smatra Perović.

Perović ističe da je zadovoljan dosadašnjim tokom prelaznog roka, a pre svega činjenicom da su sva željena pojačanja dovedena pre početka nove prvenstvene trke. 

Mislim da smo napravili odličan prelazni rok. Na vreme smo doveli sve igrače koje smo želeli, tako da u novu sezonu ulazimo sa formiranim timom. Što se tiče nekih novih dolazaka, to će biti samo oni igrači za koje u dogovoru sa stručnim štabom procenimo da će ekipi doneti ekstra kvalitet“, otkriva sportski direktor kluba sa “Čika Dače”

Radnički 1923 je ovog leta “osvežio” tim šestoricom novih igrača. Pre Zorića i Vlajkovića, redove kragujevačkog superligaša pojačali su defanzivci Dušan Cvetinović i Filip Ivanović, vezni fudbaler Damjan Krajišnik i krilni napadač Dušan Stoiljković. 

Izvor: FK Radnički 1923