SportFoto: kragujevac.rs

Zlatni olimpijac u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Ponedeljak, 05 09 2016

Srpski vaterpolista i olimpijac, Milan Aleksić i njegov trener, Uroš Stevanović, posetili su danas Osnovnu školu “Radoje Domanović“ gde su učenicima preneli utiske iz Rija i promovisali vaterpolo sport.

Drago mi je zbog toga što sam danas u Kragujevcu i što mogu da podelim svoja iskustva i utiske sa učenicima ove škole, od kojih će neki, nadam se, tek postati šampioni. Znam da su nas oni bodrili i navijali za nas sve vreme, iako su utakmice nekada bile u kasnim večernjim terminima. Najmanje što smo mogli da učinimo za njih je da dođemo ovde i da im ispričamo kako je biti uspešan sportista i da ih uputimo na neki pravi put”, rekao je Aleksić.

Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. sa reprezentacijom Srbije Aleksić je osvojio zlatnu medalјu.

Čast je biti deo ekipe koja je napravila i postigla sve ove uspehe, završno sa olimpijskim zlatom. Ovo je jedna stvarno divna generacija, koja se u našem sportu uopšte retko dešavala. Zahvalio bih se svojim saigračima, trenerima”, naglasio je Milan Aleksić.

Milanov trener u reprezentaciji i trener u Vaterpolo klubu “Radnički“, Uroš Stevanović rekao je da je vaterpolo jedan od najpopularnijih sportova trenutno i pozvao učenike ove škole da pokušaju da treniraju, jer u Kragujevcu postoje odlični uslovi za to, da postanu članovi kluba i budu kao Milan jednog dana, olimpijci.

Ovom druženju prisustvovao je i Nikola Urošević, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta.

Ovo je jedan od događaja u okviru promocije školskog sporta na čemu ćemo tek raditi u narednom periodu. Zadovolјan sam i današnjem prijemom vaterpolista i njihovim odzivom. Mislim da bismo u narednom periodu svi trebalo da bacimo akcenat na to da se deca što masovnije bave školskim sportom, što ranije, i da školski sport bude na mnogo višem nivou nego što je u ovom trenutku. Jedini sport koji do sada nije bio uklјučen u školske sportove je vaterpolo, i planiramo da to ispravimo u 2016/17”, rekao je pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević.

Vaterpolista Milan Aleksić je rođen 1986. godine u Beogradu. Trenutno je član mađarskog VK “Solnok“ u koji je prešao 2012. godine iz VK “Partizan“. Pored zlata u Riju, sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalјu na Svetskom prvenstvu 2009. u Rimu i bronzanu medanju na Evropskom prvenstvu u vaterpolu 2010. u Zagrebu. 

Milan Aleksić u OŠ Radoje Domanović 01