Sport

KVK Radnički prvak Prve A lige

Autor: Jovana Mladenović
12:14 | Subota, 17 03 2018

Kragujevački vaterpolo klub Radnički osvojio je prvo mesto u Prvoj A ligi Srbije, pošto je u poslednjem, 10. kolu, savladao ekipu Beograda, na svom bazenu, rezultatom 16:8, zadržavši tako prednost nad drugoplasiranim Zemunom.

Domaćin je od samog starta krenuo silovito i „odlepio“ se već sredinom uvodne deonice, posle četiri vezana pogotka Vukašina Ganića (4:0), a samo dva minuta kasnije već je bilo 6:0. U istom ritmu nastavljeno je i u drugoj deonici, pa je Radnički već na poluvremenu imao dvocifren učinak – 10:3.

U nastavku susreta izabranici Uroša Stevanovića smanjili su gas, ali su sve vreme držali konce u svojim rukama i sigurno priveli meč kraju.

Najefikasniji bio je pomenuti Ganić sa šest golova, a u stopu ga je pratio francuski reprezentativac Gijom Dino sa pet.
Kragujevčani su tako ostvarili devet pobeda i jedan poraz, završivši sezonu sa 27 bodova, trenutno šest više od Zemuna, koji svoj poslednji meč igra u nedelju.

Radnički će takmičenje nastaviti u Superligi, sa najboljim srpskim timovima, a već u sredu, 28. marta, na startu šampionata, pred kragujevačkom publikom je prava poslastica – utakmica sa Partizanom.