Sport

Mlade rukometašice “Radničkog 1964” na završnom turniru Prvenstva Srbije

Autor: Branko Vukašinović
17:00 | Četvrtak, 03 05 2018

Mlade rukometašice “Radničkog 1964”, rođene 2005. i mlađe, osigurale su plasman na završni turnir Prvenstva Srbije.

Kragujevčanke su osvojile drugo mesto na turniru Lige mlađih kategorija-grupa Zapad u Aranđelovcu i stekle pravo igranja na završnom turniru prvenstva Srbije. Na taj način one su se pridružile starijim „kolegnicama“, generacije 2003. i mlađe, koje su to pravo već izborile.

Liga mlađih kategorija je odlična šansa za sve mlade rukometašice da kroz sport prođu i vide mnoge gradove i što je najbitnije steknu prva prava sportska prijateljstva sa vršnjacima iz Kraljeva, Pazara, Čačka, Prijepolja, Aranđelovca, Kruševca... Ovo takmičenje im pruža šansu da tako mlade već osete slast pobede, gorčinu poraza, žar borbe, prve navijače. Okončana je još jedna takmičarska sezona Lige mlađih kategorija, a pored navedenih benefita, naše devojčice su ostvarile zapaženu ulogu u obe starosne kategorije. Osim izborenih plasmana na završno prvenstvo Srbije, odličnim pristupom kako treningu tako i utakmicama , devojčice su, iako jako mlade, poslale jasnu poruku da na njih možemo ozbiljno računati u budućnosti”, poručio je trener obe selekcije “Radničkog”, Verko Radosavljević.

Iz “Radničkog 1964” napominju da je njihova rukometašica Neda Radević proglašena najboljim igračem lige u konkurenciji 2005. godišta.