Sport

“Partizan” pobednik Memorijalnog turnira “Dejan Brđović”

Autor: Branko Vukašinović
14:12 | Ponedeljak, 26 09 2016

Pobednik Memorijalnog turnira “Dejan Brđović”, održanog juče u Osnovnoj školi “Stanislav Sremčević”, je Ženski odbojkaški klub “Partizan”, dok je drugo mesto pripalo kragujevačkoj ekipi “Smeč 5”.

Odbojkašice beogradskog “Partizana” su u finalu nadjačale ekipu “Smeč 5”, razultatom 3:2.

Na turniru su se, pored domaćina i Partizana, nadmetale i ekipe “Ribnica 04” iz Kraljeva i “Mladi radnik” iz Požarevca, koji je učestvovao umesto Jagodine.

Turnir je otvorio legenda naše odbojke Zeljko Tanasković. Odbojkaški klub “Smeč 5” organizovanjem turnira želi da sačuva uspomenu na odbojkašku legendu Dejana Brđovića.

Podsetimo, legendarni odbojkaš Dejan Brđović iznenada je preminuo 21. decembra 2015. u 49. godini u svom stanu u Beogradu.

Rođen je 21. februara 1966. godine u Kraljevu. Nekadašnji je kapiten odbojkaške reprezentacije SR Jugoslavije za koju je odigrao 300 utakmica, a sa kojom je osvojio bronzanu medalju na Letnjim olimpijskim igrama 1996. u Atlanti.

U odbojkaškom klubu „Žiča“ napravio je prve odbojkaške korake. Karijeru je nastavio u Odbojkaškom klubu “Ribnica”, a u Crvenu zvezdu je prešao 1984. godine. Nastupao je za timove iz Grčke i Italije. Igračku karijeru je završio u dresu kragujevačkog “Radničkog” 2006. godine.

Brđović je trenersku karijeru započeo u “Radničkom” sa kojim je u sezoni 2006/07. osvojio prvo mesto u ligaškom delu šampionata i stigao do finala domaćeg plej-ofa i polufinala Kupa Srbije. Posle toga, bio je trener ženskih klubova “Asistela” iz Novare i “Baku Rabite” iz Azerbejdžana, a potom i trener ženskog odbojkaškog kluba Vizura.

Njegova deca, ćerka Aleksandra i sin Aleksa krenuli su njegovim stopama.