Info

BESPLATAN Vodič za đake i studente “Budući koraci”

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 06 04 2023

Ustanova kulture "Koraci" objavila je besplatnu publikaciju Vodič za đake i studente, pod nazivom "Budući koraci". U publikaciji su predstavljene srednje škole, fakulteti, kompanije i opštine Šumadijskog upravnog okruga. Zapravo, sve ono što će đacima i studentima olakšati  da izaberu zanimanja ili se zaposle. 

Ustanova kulture "Koraci" prva je u Srbiji osmislila i objavila jedinstvenu besplatnu publikaciju, Vodič za đake i studente "Budući koraci".
Publikacija je podeljena na tri segmenta - srednje škole, fakulteti, privreda i grad Kragujevac.  Na više od 160 strana predstavljene su srednje škole sa teritorije Kragujevca i opština koje pripadaju Šumadijskom upravnom okrugu, fakulteti sa teritorije države Srbije, privrednici koji predstavljaju svoje poslovanje i obrazovne profile koje zapošljavaju i kulturna, sportska i turistička ponuda grada Kragujevca. 

Ovaj vodič, Ustanova kulture "Koraci" je osmislila sa ciljem da pomogne budućim đacima i studentima u donošenju jedne od bitnijih životnih odluka, pa će se na teritoriji Kragujevca i šumadijskih opština, đacima završnih razreda osnovnih i srednjih škola, ova publikacija podeliti besplatno, a može da se vidi i u elektronskom format OVDE

Sigurni u to da već uveliko đaci i student razmatraju svoje brojne mogućnosti i u dilemi su koje će ih buduće zanimanje u potpunosti profesionalno ostvariti, rešili smo da im maksimalno pomognemo u donošenja jedne od najbitnijih životnih odluka. U vodiču “Budući koraci”, na jednom mestu, đaci i student mogu da dobiju precizne informacije o postojećim obrazovnim institucijama, sagledaju perspektivu različitih nivoa obrazovanja i procene gde mogu kasnije da se zaposle. Grad Kragujevac, kao univerzitetski i grad bogatog privrednog razvoja, nudi brojne mogućnosti, pa u našim „Budućim koracima“, mogu da dobiju i niz, takođe, bitnih informacija: pregled kulturnih događaja, vannastavnih sadržaja i niza drugih bitnih mogućnosti koje nudi naš grad”, izjavila je direktorka Ustanove kulture Koraci, Mirjana Milenković.

Ustanova kulture „Koraci“ objavila je Vodič za đake i studente "Budući koraci", pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, a uz podršku Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga.