InfoFoto: srbija.gov.rs

Brnabićeva i Šarčević pozvani na sednicu Saveta kragujevačkog Univerziteta

Autor: Branko Vukašinović
14:20 | Ponedeljak, 11 06 2018

Sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu, na kojoj će biti razmatrano rešenje ministra prosvete Mladena Šarčevića o razrešenju rektora ove visokoškolske ustanove Nebojše Arsenijevića, zakazana je za ponedeljak, 18. jun. Predsednik Saveta kragujevačkog Univerziteta Siniša Ranđić pozvao je na tu sednicu predsednicu Vlade Republike Srbije Anu Brnabić i resornog ministra Mladena Šarčevića. 

Predsednik Saveta Univerziteta u Kragujevcu pozvao je resornog ministra na sednicu kako bi obrazložio rešenje o smeni Arsenijevića, dok je premijerka Ana Brnabić pozvana pošto je javno ukazala na nepoštovanje i zloupotrebu autonomije univerziteta od strane Saveta kragujevačkog Univerziteta. To se navodi u pozivnnim pismima objavljenim na zvaničnoj internet stranici Univerziteta u Kragujevcu.

Podsetimo, ministar prosvete Mladen Šarčević je 4. juna doneo rešenje o smeni rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojše Arsenijevića. Tim povodm oglasila se i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, koja je izjavila da je zadovoljna načinom kako je rešena situacija u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem i istakla da je to pravi primer vladavine prava.