InfoFoto: Arhiva/Ilustracija

Deo zaposlenih u “Vodovodu” stupa u štrajk, u toku pregovori sa čelnicima grada

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Petak, 26 07 2019

Deo zaposlenih u Javno-komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizaciji” od ponedeljka, 29. jula, stupa u štrajk, prvenstveno zbog, kako kažu, niskih zarada, uz poštovanje minimuma procesa rada. Inače, u toku su pregovori predstavnika tri sindikata ovog preduzeća sa čelnicima grada, kako bi se pronašlo najbolje rešenje. 

Sindikat zaposlenih u JKP “Vodovod i kanalizacija”, Nezavisnost i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata doneli su odluku da od ponedeljka, 29. jula, stupe u štrajk, što su i najavili prilikom protesta koji su organizovali početkom ovog meseca, kada su svoje zahteve predali u Gradskoj upravi. Dodaju i da će poštovati minimum procesa rada.

Predsednik Sindikata zaposlenih u JKP “Vodovod i kanalizacija”, Branko Petrašinović kaže da su od juče započeli pregovore sa čelnicima grada, koji će biti nastavljeni u utorak, 30. jula. 

“Tražimo potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora za komunalce Kragujevca i da se reši problem niskih zarada zaposlenih u našem preduzeću. Upravo su ovi zahtevi iznalaženje načina da nam osnivač, odnosno grad Kragujevac, izmenom plana i programa poslovanja JKP “Vodovod i kanalizacija” nađe način i u okviru zakonskih mogućnosti nam bar malo poveća zaradu”, izjavio je za InfoKG predsednik Sindikata zaposlenih u JKP “Vodovod i kanalizacija”, Branko Petrašinović. 

Sindikalci iz “Vodovoda” očekuju da će pregovori sa čelnicima grada imati pozitivan ishod, odnosno da će im biti ispunjeni zahtevi u što kraćem roku.