Info

DERMA Estetic Centar: Nove svetske metode iz oblasti estetske medicine i u Kragujevcu

Autor: InfoKG
12:00 | Četvrtak, 20 02 2020

Najnovije svetske metode estetske i antiejdžing medicine dostupne su i Kragujevčanima u Ordinaciji opšte medicine “DERMA Estetic Centar”, koja se nalazi u u ulici Kralja Aleksandra I Karadjordjevića 100,  i to zahvaljujući doktorki Jeleni Krstić Erić, koja godinama unazad prisustvuje najvećim svetskim događajima iz oblasti estetske medicine. Nedavno je prisustvovala jednom takvom kongresu u Parizu, a trenutno je na obuci u Tel Avivu u Izraelu za laserske tehnologije. 

Kragujevac i Šumadija redovno imaju svog predstavnika na svetskim kongresima estetske i antiejdžing medicine u svetu. Doktorka Jelena Krstić Erić iz "DERMA Estetic Centra" nedavno se vratila sa najvećeg svetskog kongresa antiejdžing medicine IMCAS u Parizu, koji je okupio više od 10.000 lekara iz celog sveta i na kome je održano 340 predavanja o estetskoj dermatologiji, upotrebi hijaluronskih filera, mezoterapije, Botox-a, hemijskih pilinga, mezoniti i različitih aparata u ovoj oblasti medicine. 

IMCAS PARIZ 2020. Jelena Krstić Erić sa dr Deprezom, Jane Rannevom i kolegama iz Srbije 

 

IMCAS PARIZ 2020. 

Iskustva u ovoj oblasti kao i preporuke o dobroj kliničkoj praksi na ovakvim kongresima prenose internacionalni stručnjaci sa svih kontinenata, a doktorka Jelena ih implementira u svoj svakodnevni rad sa pacijentima.

Ovaj kongres imala sam prilike da posetim i 2017. godine i zaista skup na kome se mnogo nauči jer je na jednom mestu skoncentrisana sva svetska estetika u svim svojim oblastima. Obaveza lekara je kontinuirana edukacija pogotovo u grani koja se razvija ovakvom brzinom”, kaže doktorka Jelena.

Doktorka Jelena, pored toga, imala je priliku da, kao jedina iz Srbije, prisustvuje VIP radionici sa još devet odabranih lekara iz različitih zemalja sveta na Klinici Champs Elysees koju je vodio poznati dr Lee Walker iz Liverpula, gde je usavršavala tehnike tretmana usana hijaluronskim filerima. 

VIP radionica na Klinici Champs Elysees, laboratorije Teoxane

Ovakvi događaji pored prilike za učenje i usavršavanje nude šansu da se upoznamo sa najnovijim tehnologijama koje se koriste u inostranstvu za rešavanje različitih problema na koži. Na štandu Alma lasera, vodećeg proizvođača laserske opreme u svetu predstavljen je Alma Harmony XL Pro special edition, a mi ćemo se potruditi da ovu platformu dovedemo u Kragujevac u toku sledeće godine kako bi našim pacijentima pružili isti tretman kao na vodećim svetskim klinikama. Ova dermatološka platforma služi za tretiranje hiperpigmentacija, uklanjanje tetovaža, podmlađivanje, lasersku epilaciju, tretman kapilara i crvene kože i još mnogo toga”, kaže doktorka Jelena. 

Najnovija laserska tehnologija izložena u Parizu, uskoro i u Kragujevcu 

Od nedavno doktorka Jelena se obučava u Tel Avivu u Izraelu na intenzivnim treninzima za primenu svih laserskih modaliteta: nd:yag, non ablative q-switched, erbium:yag, erbium:glass, SHR (super hair removal). Doktorka Jelena je specijalizant dermatovenerologije, a u oblasti estetke medicine obučavala se širom Evrope proteklih godina.

Poljska, Varšava 2016. - Obuka o primeni hijaluronskih filera i menadžment komplikacija

Internacionalni kongres o hemijskim pilinzima i mezoterapiji u Barseloni 2017.

Prisustvovala je i kongresu AMWC MONACO (Aethetic Medicine World Congres), koji je bio mesto za razmenu iskustava sa lekarima iz čitavog svata koji se bave ovom oblašću medicine, a ponovna poseta ovom kongresu očekuje je i u ovoj godini. 

AMWC MONACO 2019.

Pored konstantnog angažovanja u inostranstvu, doktorka Jelena Krstić Erić je istaknuti član domaćeg udruženja SESIAM (Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije) koje je nastalo kao potreba za kontinuiranom edukacijom i razmenom znanja sa kolegama koje pokazuju interesovanje prema ovoj lepoj grani medicine, u kome je angažovana kao edukator na praktičnim radionicama.

Naša odgovornost je velika, jer u naše ordinacije ulaze zdravi ljudi sa željom da se neguju ili ulepšaju. Najpre ne naškoditi je jedno od glavnih Hipokratovih načela i mi ga se držimo. Ko se ozbiljno bavi estetikom i antiagingom mora dobro da poznaje anatomiju, fiziologiju, biohemiju i dermatologiju, a naše udruženje uživa veliki kredibilitet, jer su istaknuti članovi bili odlični studenti, neki su internacionalni treneri i svi neguju dobru kliničku praksu”, zaključuje doktorka Jelena Krstić Erić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SESIAM udruženje

Ordinacija opšte medicine Krstić Erić “DERMA Estetic Centar” nalazi se u ulici Kralja Aleksandra I Karadjordjevića 100. Sve informacije zainteresovani mogu pronaći pozivom na broj telefona 064/946-40-00, na sajtu www.derma-estetic-centar.com ili na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Galerija slika