InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Misterija, atletika, ambulanta “Filip Kljajić”, “Svi na ovu stranu”, DERMA Estetic Centar, ambasadori...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 23 02 2020

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Ni posle 74 godine niko ne zna gde je spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću, potraga za Draganom Rankovićem i dalje traje, u našem gradu 2019. poslovalo rekordnih 7.500 preduzetnika, u ambulantama sve manje pacijenata sa virusom, atletika se vraća u škole, rekonstrukcija ambulante Filip Kljajić, u našem gradu oko 17.000 nezaposlenih, nova vodovodna mreža u Radnoj zoni Feniks, “Svi na ovu stranu” naziv Verkove liste – slogan: “Učinimo Kragujevac prestonicom razvoja”, DERMA Estetic Centar - nove svetske metode iz oblasti estetske medicine i u našem gradu, ambasadori Češke i Sjedinjenih Američkih Država posetili naš grad, promocija Kragujevca na beogradskom Sajmu turizma...

Spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću, visok šest metara i težak oko dve tone, koji je stajao ispred Upravne zgrade "Zastave", na Trgu topolivaca, nestao je pre 74 godine i još uvek niko ne zna da li je zakopan, pretopljen ili je završio u inostranstvu, piše Telegraf. Iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture poručili su da je geomagnetnim snimanjem tla oko Livnice nađena "ogromna masa pod zemljom", ali da ne može da se zna šta je pod zemljom dok se ne iskopa, za šta su potrebna značajna sredstva i dozvole. Opširnije ovde: MISTERIJA KRAGUJEVCA: Ni posle 74 godine niko ne zna gde je spomenik kralju Aleksandru Karađorđeviću

Policija, porodica i prijatlji i dalje tragaju za dvadesettrogodišnjim Draganom Rankovićem iz Gornjih Grbica, kome se od 28. januara gubi svaki trag. U kragujevakoj Policijskoj upravi potvrdili su za InfoKG da se za Draganom i dalje intenzivno traga. Opširnije ovde: POTRAGA i dalje traje: Od Dragana Rankovića već tri nedelje ni traga.

Rekordnih 7.500 aktivnih preduzetnika poslovalo je u Kragujevcu u prošloj godini, a u prethodnih pet godina u našem gradu je registrovano 1.558 novih preduzetnika, piše RTK. Opširnije ovde: U Kragujevcu 2019. poslovalo rekordnih 7.500 preduzetnika.

Gužve u ambulantama kragujevačkog Doma zdravlja nisu više velike kao donedavno, a naročito je zabeleženo manje pacijenata na pedijatriji, među školskom decom, čemu je svakako doprinela odluka da se produži zimski raspust, odnosno svede na minimum kretanje u velikim kolektivima poput obrazovih ustanova. Opširnije ovde: U ambulantama sve manje pacijenata sa virusom, naročito rasterećenje na pedijatriji.

"Sportska gimnazija" novina je u sistemu školskog obrazovanja koja će, kao pilot projekat, startovati od septembra u šest gradova Srbije, među kojima je i Kragujevac. Učenicima osnovnih škola na taj način biće u priliic da se bolje upoznaju sa atletskim disciplinama. Opširnije ovde: ATLETIKA se vraća u škole: "Sportska gimnazija" i u Kragujevcu.

Zdravstvena ambulanta "Filip Kljajić", zbog rekonstukcije vredne 6 miliona dinara izdvojenih iz gradske kase, privremeno je izmestila medicinsku službu na lokaciju „Zvezda“. Opširnije ovde: Rekonstrukcija ambulante Filip Kljajić, medicinska služba premeštena na lokaciju Zvezda.

U Kragujevcu je zaključno sa 2019. na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje 17.169 nezaposlenih lica, izraženo u procentima to je 13,6 odsto. Najveći broj nezaposlenih lica ima 45 godina i više i svrstava se u kategoriju teže zapošljivih lica. Opširnije ovde: U Kragujevcu oko 17.000 nezaposlenih.

U novom delu Industrijske zone, Radnoj zoni „Feniks“, zaposleni u JKP „Vodovod“ rade na postavljanju nove vodovodne mreže. Novac za ove poslove u iznosu od 27 miliona dinara izdvojen je iz gradske kase. Opširnije ovde: Nova vodovodna mreža u Radnoj zoni Feniks, od proleća zamena azbestnih cevi po naseljima.

"Svi na ovu stranu" definitivni je naziv liste koju će Veroljub Verko Stevanović pedvoditi na predstojećim lokalnim izborima, dok će slogan glasiti "Učinimo Kragujevac prestonicom razvoja", saznaje portal InfoKG. Opširnije ovde: InfoKG saznaje: SVI NA OVU STRANU naziv Verkove liste, slogan UČINIMO KRAGUJEVAC PRESTONICOM RAZVOJA

Najnovije svetske metode estetske i antiejdžing medicine dostupne su i Kragujevčanima u Ordinaciji opšte medicine “DERMA Estetic Centar”, koja se nalazi u u ulici Kralja Aleksandra I Karadjordjevića 100,  i to zahvaljujući doktorki Jeleni Krstić Erić, koja godinama unazad prisustvuje najvećim svetskim događajima iz oblasti estetske medicine. Nedavno je prisustvovala jednom takvom kongresu u Parizu, a trenutno je na obuci u Tel Avivu u Izraelu za laserske tehnologije. Opširnije ovde: DERMA Estetic Centar: Nove svetske metode iz oblasti estetske medicine i u Kragujevcu.

Nj.E. ambasador Republike Češke u Srbiji, Tomaš Kuhta, posetio je Kragujevac kako bi prisustvovao osvećenju restauriranog nadgrobnog spomenika Josifu Bredilu, češkom vojnom muzičaru i osnivaču civilnog Kragujevačkog muzičkog društva, koji je poginuo u Prvom balkanskom ratu tokom opsade Skadra, januara 1913. godine. Ambasador je na prijemu u Gradskoj upravi najavio posetu delegacije čeških privrednika na čelu sa predsednikom regije Visočina koji su zainteresovani da investiraju u Kragujevac i Šumadiju. Opširnije ovde: Ambasador Češke Tomaš Kuhta posetio Kragujevac, najavljen dolazak čeških privrednika u maju.

Grad Kragujevac promoviše svoje turističke potencijale na 42. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, pod sloganom “Put pod noge”. Naš grad ove godine izlagački prostor deli sa turističkom organizacijom Gornjeg Milanovca. Opširnije ovde: Promocija Kragujevca na beogradskom Sajmu turizma.  

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri posetio je Kragujevcu gde se sastao sa predstavnicima lokalne samouprave. Razgovaralo se o istoriji prve prestonice moderne Srbije, aktuelnoj situaciji u gradu, planovima, predstojećim izborima, privrednoj saradnji i projektima koje finansira Vlada SAD. Ambasador je održao i predavanje na Pravnom fakultetu na temu “Odnosi Srbije i Amerike”. Opširnije ovde: Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri u Kragujevcu: O odnosima Srbije i Amerike, izborima, saradnji.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.