Info

Dinkićevi ljudi konstituisali odbor Đilasove stranke u Kragujevcu

Autor: infokg.rs
18:45 | Četvrtak, 11 02 2021

Juče je u Kragujevcu osnovan Gradski odbor Stranke slobode i pravde. Za predsednika odbora izabran je Dalibor Jekić, a potpredsednici su Milena Stanković i Obrad Turković. 
 
Iz novoizabranog Gradskog odbora ove stranke poručuju:  “Građani i njihov kvalitet života su na prvom mestu. Zato ćemo se u narednom periodu zalagati za krucijalno bitne stvari koje će znatno poboljšati život stanovnika Kragujevca. “
 
Dodaju i da ne žele da više ikada životi građana Kragujevca zavise od članske karte i volje političkih moćnika. 

Zanimljivo je da je dobar deo funkcionera novog gradskog odbora stranke Dragana Đilasa u Kragujevcu čine nekadašnji funkcioneri G17+ Mlađana Dinkića, koji su članski kartu te stranke 2010. godine zamenili člankom kartom Ujedinjenih regiona Srbije (URS), kasnije su osnovali lokalnu grupu građana Pokret za naš grad koju je predvodio bivši zamenik gradonačelnika Nebojša Zdravković. Neki od funkcionera ove, danas opozicione i vanparlamentarne stranke, u prošlosti su obavljali i visoke funkcije u Gradskoj upravi, a neki od njih su i danas na visokim pozicijama u gradskim i republickim preduzecima u Kragujevcu, pa je sudeći po njihovom slučaju članska karta i te kako važna.