Info

Država dala 50 miliona za rekonstrukciju Lepeničkog bulevara i ulice Kneza Mihaila (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
20:00 | Petak, 05 06 2020

U toku je rekonstrukcija dela državnog puta kroz Kragujevac, tačnije najoštećenijih delova Lepeničkog bulevara i ulice Kneza Mihaila, koju finasira Vlada posredstvom Puteva Srbije sa 50 miliona dinara. Radove je obišla premijerka Ana Brnabić sa gradonačelnikom Radomirom Nikolićem, koji je iskoristio tu priliku i predstavio joj više od 10 projekata koji će biti realizovani u Kragujevcu, uglavnom republičkim sredstvima, do 2025. godine. Među njima su Gružanski koridor, autobuska stanica, stadion Čika Dača, zgrada FILUM-a... Nikolić kaže da je reč o investicijama vrednosti oko pola milijarde evra. 

Preduzeće za puteve Kragujevac obavlja radove na rekonstrukciji dela državnog puta, tačnije najoštećenijih delova Lepeničkog bulevara i ulice Kneza Mihaila. Vlada Republike Srbije preko Javnog preduzeća Putevi Srbije finansira ove radove sa oko 50 miliona dinara. 

Tim povodom, premijerka Ana Brnabić je iskoristila posetu Kragujevcu da obiđe i ove radove. Gradonačelnik Radomir Nikolić je tom prilikom predstavio predsednici Vlade Republike Srbije projekte koji će biti realizovani u Kragujevcu, uglavnom republičkim sredstvima, do 2025. godine.

Kragujevac ne pamti kada je država ovoliko novca uložila u projekte koji su trenutno u procesu izvođenja ili u pripremi. Reč je o investicijama u vrednosti preko pola milijarde evra. Gradi se Državni data centar – ogroman i najozbilјniji objekat u oblasti infromacionih tehnologija, nastavlјamo sa radovima na izgradnji Centara izvrsnosti, zatim, nova zgrada Okružnog zatvora, a pripremaju se i ozbilјna ulaganja u putnu infrastrukturu. U izradi je studija za regionalno upravlјanje otpadom i prečišćavanje otpadnih voda u Kragujevcu. Jedan od najznačajnijih projekata koji takođe finansira država je novo postrojenje u Energetici kojim isklјučujemo ugalј i prelazimo na gas, čime rešavamo višedecenijski problem aero zagađenja u gradu”, rekao je Nikolić.

Među projektima koje je predstavio premijerki Ani Brnabić su i izgradnja Gružanoskog koridora,  Kliničkog centra, stadiona Čika Dača i Gradske dvorane Šumadija, izgradnja autobuske stanice, zgrade FILUM-a.

Galerija slika