Info

I ovog leta tradicionalna razmena najboljih učenika Sirena i Kragujevca

Autor: InfoKG
14:00 | Subota, 21 07 2018

Tradicionalna međunarodna razmena između učenika gradova pobratima Sirena i Kragujevca nastavljena je i ove godine. U našem gradu boravi osmoro đaka iz Francuske, a najbolji kragujevački srednjoškolci upravo su se vratili sa putovanja.

Oni su u Kragujevac doputovali zajedno sa devetoro kragujevačkih srednjoškolaca koji su boravili u Sirenu proteklih sedam dana.

Kragujevački đaci su obišli sve najznačajnije kulturne i istorijske znamenitosti u Parizu i svakog dana imali bogat i raznovrstan program posete. Puni su lepih utisaka iz Sirena gde su bili smešteni, a naročito srećni i zadovoljni što su bili u prilici da obiđu Pariz, rekla je Mirjana Jevtić, profesor engleskog jezika u Ekonomskoj školi, koja je bila njihov pratilac. 

Pobratimstvo je nešto što je iznad prijateljstva, a saradnja sa Sirenom traje od 1967. godine. Prošle godine gradonačelnici ova dva grada produžetak saradnje ozvaničili su potpisima, a ta saradnja se odvijala u različitim pravcima i sferama, između ostalog i u oblasti obrazovanja kroz razmenu učenika. 

Đaci iz Sirena tokom boravka u našoj zemlji obići će znamenitosti našeg grada, manastire nadomak Kragujevca, a predviđeni su odlasci i u Svilajnac, Jagodinu i Beograd.