InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Asfaltiranje, vašar, rektor, sud, Urošević, MIND park…

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Nedelja, 09 12 2018

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: JKP “Šumadija” asfaltirala put u Maršiću – radovi i u Bresnici i Beloševcu, Vlada Švajcarske uručila Kragujevcu sertifikat o finansijskoj podršci, studenti ovdašnjeg Pravnog fakulteta vicešampioni Regionalnog takmičenja "Big Deal", održan Vavedenjski vašar, Nenad Filipović nije izabran za rektora iako je bio jedini kandidat, istraživači sa PMF-a uključeni u vodeća svetska istraživanja bolesti srca, Kragujevčanima ponovo dostupne usluge i proizvodi AMSS, lažna dojava o bombi u sudu, član Predsedništva Srpskog pokreta obnove Milan Urošević učestvovao je na 21. Evropskom molitvenom doručku u Briselu, “Auto Expo 2018” na Šumadija sajmu, otvorena prva fabrika u MIND parku – Vučić: Ovo je ogorman dobitak za celu Srbiju…

Ekipe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija” povoljne vremesnke uslove koriste kako bi asfaltirali, zakrpili udarne rupe i nasipali ulice, između ostalog, u Maršiću, Bresnici, Beloševcu. Asfaltirali su 250 metara puta u Maršiću, a radove obavljaju u Bresnici i Beloševcu. Opširnije ovde: JKP “Šumadija”: Asfaltiran put u Maršiću, slede radovi u Bresnici i Beloševcu

Sertifikati o finansijskoj podršci Vlade Švajcarske, preko programa Swiss PRO, za sprovođenje socijalno inovativnih projekata organizacija civilnog društva i pružanju tehničke podrške lokalnim samoupravama, svečano su uručeni predstavnicima javnog i civilnog sektora u Nišu. Među 16 gradova koji su dobili grantove nalazi se i Kragujevac, za koji je izdvojeno 14.000 evra. Opširnije ovde: Vlada Švajcarske uručila Kragujevcu sertifikat o finansijskoj podršci.

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu osvojili su drugo mesto na ovogodišnjem, osmom po redu, Regionalnom takmičenju “Big Deal”, koje je održano u Advokatskoj kancelariji Janković – Popović – Mitić u Beogradu. Pobedu na ovom takmičenju odnela je ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani. Opširnije ovde: Studenti kragujevačkog Pravnog fakulteta vicešampioni Regionalnog takmičenja "Big Deal".

U Kragujevcu je održan Vavedenjski vašar, a na tezgama postavljenim kod Zelene pijace i u okolini u ponudi su bili najrazličitiji proizvodi, po povoljnim cenama. Kragujevčani su bili u prilici da pazare, nameštaj, posuđe, odeću, obuću, nakit, igračke, kao i slatkiše. Opširnije ovde: VAVEDENJE: Vašarska atmosfera u Kragujevcu.

Prof. dr Nenad Filipović nije dobio podršku većine na izbornoj sednici Saveta Univerziteta u Kragujevcu na kojoj se tajnim glasanjem birao novi rektor, iako je bio jedini kandidat. Opširnije ovde: Nenad Filipović NIJE IZABRAN ZA REKTORA iako je bio jedini kandidat.

Zahvaljujući ugovoru o naučno-tehničkoj saradnji na Horizont 2020 projektu SilicoFCM, zaključenom između Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu i Istraživačko razvojnog centra za bioinženjering BioIRC, istraživači sa Instituta za matematiku i informatiku će u naredne tri godine biti uključeni u vodeća svetska istraživanja bolesti srca. Opširnije ovde: Istraživači sa PMF-a uključeni u vodeća svetska istraživanja bolesti srca.

Potpisivanjem ugovora između Gradske agencije za saobraćaj i AMSS–Agencije, građanima Kragujevca su ponovo dostupne usluge i proizvodi Auto moto saveza Srbije. Građani će u prostorijama GAS-a moći da izvade međunarodnu vozačku dozvolu, ovlašćenje za upravljanje tuđim vozilom u inostranstvu i kupe proizvode iz širokog asortimana AMSS -Agencije”. Opširnije ovde: Kragujevčanima ponovo dostupne usluge i proizvodi AMSS

Dojava o tome da je u Apelacionom sudu postavljena bomba, koju je kragujevačka policija primila u četvrtak oko pola 11 ispostavila se lažnom. Opširnije ovde: HITNA EVAKUACIJA: Postavljena BOMBA u zgradi SUDA?, Dojava o BOMBI u sudu lažna i Uhapšena Despotovčanka zbog LAŽNE DOJAVE O BOMBI U SUDU.

Član Predsedništva Srpskog pokreta obnove Milan Urošević, učestvovao je na 21. Evropskom molitvenom doručku, održanom u Evropskom parlamentu, u Briselu, na kom je istakao potrebu za daljom podrškom evropskih institucija Srbiji. Urošević je svoje prisustvo ovom događaju iskoristio i da promoviše Kragujevac, a ostvario je kontakte sa nekima od najvažnijih evropskih i svetskih lidera. Opširnije ovde: Urošević na Evropskom molitvenom doručku u Briselu.

Sajam automobila “Auto Expo”, 13. po redu, danas će biti zatvoren na kragujevačkom sajmištu. Na manifestaciji gotovo 20 poznatih brendova predstavlja svoje modele, a posetioce očekuju akcijske cene, sajamski popusti. Najeftinije vozilo na sajmu je Dacia Sandero i košta oko 8.300, a najskuplji je Volkswagen Touareg 87.800 evra, ali mu je akcijska cena blizu 80.000. Opširnije ovde: Otvoren “Auto Expo 2018”: Akcijske cene i popusti na automobile

U okviru industrijskog kompleksa “MIND park” kod Kragujevca otvorena je prva fabrika “AMM Manufacturing”, koja posluje pod okrilјem “MIND grupe”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tom prilikom izjavio da je “MIND park” spas za Šumadiju, ali i ogroman dobitak za celu Srbiju, u smislu bruto domaćeg proizvoda, broja lјuda koji će da radi i plate koje će da dobijaju. Opširnije ovde: Otvorena prva fabrika u MIND parku – Vučić: Ovo je ogorman dobitak za celu Srbiju.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.