Info

Kako se prijaviti za 30 evra?

Autor: InfoKG
12:30 | Četvrtak, 15 04 2021

Prijavljivanje gradjana za novčanu pomoć u iznosu od ukupno 60 evra će trajati od 28. aprila do 15. maja na adresi idp.trezor.gov.rs. Prijava putem kontakt centra počinje 5.maja, objavio je na svom Instagram profilu ministar finansija Siniša Mali. 

Ministar dodaje da je dovoljno da se građani jednom prijave, a da će novac dobiti najpre u maju, a zatim i u novembru. Naglašava da penzioneri i primaoci novčane socijalne pomoći ne treba da se prijavljuju, već će im novac automatski biti uplaćen.

6. april 2021

Od 28. aprila kreće prijava za isplatu po 30 evra, u maju i novembru, svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je gostujući na RTS-u ministar finansija Siniša Mali. 

Mali podseća i da će penzioneri u septembru dobiti dodatnih 50 evra, a to je uz pomoć od 60 evra namenenoj svim punoletnim građanima, ukupno 110 evra. 

Kada je reč o pomoći privredi, ministar finansija je rekao da će tri puta po 50 odsto minimalne zarade biti namenjeno za sva mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Poslodavci se za ovu pomoć mogu prijaviti od danas putem formulara na sajtu Poreske uprave.

Skoro milion i po zaposlenih tri meseca će dobijati po 50 odsto minimalne zarade. Takođe, jedan pun minimalac je za najugroženije, sektor turizma, ugostiteljstvo, rent-a-kar agencije, turističke vodiče”, rekao je Mali dodajući da je trećim paketom mera podrške predviđena i pomoć autoprevoznicima od 600 evra po autobusu, kao i pomoć hotelijerima.

5. april 2021.

Predsednik Republike Srbije obratio se građanima na TV Pink i još jednom potvrdio da će im država isplatiti pomoć - 30 evra u maju, 50 u septembru i još 30 u novembru.

31. januar 2021.

U okviru novog paketa mera, svi građani Srbije će od države dobiti u maju i novembru po 30 evra, a penzioneri još 50 evra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će prijave za pomoć od po 30 evra početi u drugoj polovini aprila, dok penzioneri nemaju obavezu da se prijavljuju. Dodao je da će sistem prijavljivanja biti isti kao što je to bio slučaj prošle godine, odnosno preko kol centra ili sajta Trezora, kao i da je prva prijava dovoljna za obe rate pomoći. 

Prijave za državnu pomoć od po 30 evra počeće u drugoj polovini aprila, a isplate se očekuju u maju i novembru, najavio je ministar finansija Siniša Mali i dodao da penzioneri nemaju obavezu da se prijavljuju.

On je na Televiziji Prva rekao da je zadržan isti sistem kao kod prijave za pomoć od 100 evra 2020. godine, odnosno da će se građani prijavljivati preko kol centra ili sajta Trezora.

Započinjemo novi paket mera sa 60 evra za sve građane koji se prijave i po još 50 za najstarije građane jer su oni najugroženiji“, rekao je Mali i najavio da će po 50 evra panzioneri dobiti u septembru, što će biti ukupno 110 evra u 2021. godini.

Ministar je istakao da je prva prijava dovoljna za obe rate pomoći, a da penzioneri kao ni korisnici socijalne pomoći, nemaju obavezu da se prijave već će pomoć dobiti atomatski. 

26. januar 2021. 

Država će obezbediti pomoć za građane i privredu u okviru novog paketa mera, vrednog 2,5 milijardi evra.  

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić je najavio da će država građanima uplatiti 30 evra u maju i 30 evra u novembru, a penzionerima još 50 evra. Tako da će građani u okviru novog paketa mera dobiti ukupno 60 evra, a penzioneri 110 evra.   

Uskoro bi trebalo da bude zvanično saopšteno kako će građani moći da se prijave, a pretpostavlja da će se to odvijati kao i prethodnog puta kada je država dala jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra.   

Tada su pravo na pomoć mogli da ostvare svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Republici Srbiji, a prijavljivanje se obavljalo putem internet ili telefonskim pozivom.

S obzirom na to da su prošlog puta svi primaoci penzija i novčane socijalne pomoći automatski bili prijavljeni za dobijanje novčane pomoći, pa nije bilo potrebno da se prijavljuju, pretpostavlja se da će takav slučaj biti i ovog puta.  

Kada je reč o pomoći privredi, Vučić je rekao da je taj novi paket raspoređen u četiri grupe mera. Opširnije ovde: Vučić: U maju i novembru po 30 evra svim građanima, penzionerima još 50 evra.