Info

Kako se prijaviti za 30 evra?

Autor: InfoKG
09:05 | Ponedeljak, 01 11 2021

Isplata 30 evra novčane pomoći od države počela je danas, kada se po 3.527 dinara prebacuje na račune penzionera i korisnika socijalne novčane pomoći. Ostalim građanima koji su stekli pravo na ovu državnu pomoć, novac će biti isplaćen sutra i prekosutra.

Građanima Srbije od 1. novembra biće isplaćeno 30 evra, kao drugi deo pomoći iz maja ove godine, a potom i dodatnih 20 evra sredinom decembra. Za one koji se do sada nisu prijavili ili su u međuvremenu stekli pravo na pomoć od 20 evra to mogu učiniti od 15. do 30. novembra na portalu Uprave za trezor - idp.trezor.gov.rs. To je na svom Instagram profilu objavu ministar finansija Siniša Mali, a na fotografiji kojom je objava ilustrovana najavljeno je da će penzioneri početkom 2022. dobiti i dodatnih 20.000 dinara.   

Opširnije ovde: Stiže novac od države: 30€ opet, a 20€ odmah zatim + 20.000 za penzionere

1. novembar

Isplata 30 evra novčane pomoći od države počela je danas, kada se po 3.527 dinara prebacuje na račune penzionera i korisnika socijalne novčane pomoći. Ostalim građanima koji su stekli pravo na ovu državnu pomoć, novac će biti isplaćen sutra i prekosutra.

11. oktobar

Isplata 30 evra državne pomoći građanima koji su se za istu prijavili počeće od 1. novembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

26. jul

Svi punoletni građani Srbije u decembru će od države dobiti pomoć od još 20 evra, a za nju će moći da se prijave i oni koji to do sada nisu učinili. To je najavio predsednik Aleksandar Vučić gostujući na Televiziji Pink. 

22. maj

Prijava za novčanu pomoć "30+30 evra" završena je, a ukupno je apliciralo 4.076.127 građana. Uključujući one koji su automatski prijavljeni, pomoć će dobiti ukupno 5.864.073 građana.

Građani su se za pomoć države u iznosu od 30+30 evra, podsetimo, prijavljivali do subote, 15. maja, na sajtu Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, i putem kontakt centra, besplatnim pozivom na broj telefona 0800/101-100.

Prva rata, 30 evra, biće isplaćena svima do kraja ove nedelje, a drugi deo od 30 evra u novembru. 

Za pomoć su mogli da se prijave svi punoletni građani koji imaju važeću ličnu kartu i prijavljeno prebivalište u Srbiji. Penzionerima, zatim korisnicima socijalne pomoći, kao i ljudima koji su na izdržavanju zatvorske kazne pomoć će biti automatski isplaćena.

22. maj

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je bilo reklamacija građana koji nisu uspeli da se prijave za pomoć svim punoletnima od 60 evra, a da će to ministarstvo, ako utvrdi da postoji greška, prvu polovinu, odnosno 30 evra, uplatiti tokom naredne nedelje. 

On je takođe podsetio da će građani automatski, bez prijavljivanja, drugih 30 evra dobiti u novembru, da će u septembru biti uplaćeno i 50 evra penzionerima, kao i da građane sa Kosova i Metohije 24. maja očekuje dodatna finansijska podrška.

20. maj

Danas, 20. maja, završava se isplata prvih 30 evra državne pomoći. Isplata druge polovine državne pomoći koja ukupno iznosi 60€ biće u novembru.

17. maj

Za novčanu pomoć države od 60 evra prijavilo se 4.076.127 građana, a uključujući one koji su automatski prijavljeni, ovaj vid pomoći dobiće ukupno 5.864.073 građana.

15. maj

Još danas do ponoći možete da se prijavite za novčanu pomoć države u ukupnom iznosu od 60 evra. 

14. maj

Upravo smo presli cifru od 4 miliona prijavljenih gradjana za novčanu podršku u iznosu od 60 evra. Nastavljamo da podrzavamo gradjane i privredu kako bismo umanjili negativne poslednice virusa Covid-19. Prijava gradjana traje do sutra, 15. maja, objavio je na svom instagram profilu ministar finansija Siniša Mali

12. maj 

Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da će danas i sutra 30 evra pomoći biti uplaćeno za oko dva miliona građana Srbije. Dodaje da prijave za 3.000 dinara za vakcinisane građane počinje 1. juna, ističući da država "u dan, u dinar" ispunjava ono što je obećala.

Siniša Mali je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da se do 7.30 jutros za pomoć od 30+30 evra pomoći prijavilo 3.814.000 građana. Opširnije ovde: Počela isplata 30 evra – Mali: Novac će dobiti svi do kraja sledeće nedelje.

11. maj

Isplata novčane pomoći građanima, u okviru mera države za saniranje posledica pandemije, počinje sutra, kada će po 30 evra u dinarskoj protivvrednosti dobiti oko 630.000 ljudi.

Planirano je da se isplata i ostalim građanima završi do 20. maja, a oni koji se još nisu prijavili, to mogu da urade do 15. maja.

10. maj

Još pet dana ostalo je za prijavu za državnu pomoć "30+30 evra". Isplata počinje 12. maja i biće završena do 20. maja.

5. maj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će svi građani koji su vakcinisani dobiti dodatnih 3.000 dinara pomoći. 

5. maj 

Građani se za pomoć države u iznosu od 30+30 evra od sada mogu prijaviti i putem kontakt centra, besplatnim pozivom na broj telefona 0800/101-100. Građani će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. 

Elektronska prijava putem portala Uprave za trezor, idp.trezor.gov.rs, počela je 28. aprila i do sada se za ovu vrstu pomoći prijavilo više od tri miliona građana. Prijava traje do 15. maja. Opširnije ovde: Startovala prijava za 30+30 evra i TELEFONOM, poziv je besplatan.

4. maj

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je putem svog Instagram naloga da se više od tri miliona građana danas do 10 sati prijavilo za državnu pomoć "30+30 evra".

03. maj

Predsednik Aleksandar Vučić predstavio je dinamiku isplate državne pomoći građanima i privredi tokom maja, navodeći da će taj proces početi u četvrtak, 6. maja isplatom 30 evra pomoći penzionerima. 

On je kazao da će u petak, 7. maja po 30 evra biti isplaćeno korisnicima socijalne pomoći i „ljudima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija“.

„Već 10. maja idemo sa isplatom 50 odsto minimalca preduzetnicima, mikro, malim i srednjim i velikim preduzećima a 12. maja krećemo sa isplatom 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili“, naveo je Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

29. april

Online prijava građana za novčanu pomoć "30+30 evra" počela je juče, a do sada se na ovaj način već prijavilo 2 miliona građana.

25. april

Gostujući na TV Prva, ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će od 12. maja krenuti isplata prvih 30€ svim punoletnim građanima koji se do tada prijave putem portala Uprave za trezor. 

Penzioneri će finansijsku pomoć početi da dobijaju 6. maja, a dan kasnije će početi uplate svim punoletnim građanima koji se nalaze na odsluženju zatvorske kazne i nezaposlenima.

Ove tri kategorije građana neće morati da se prijavljuju za pomoć, podsetio je ministar.

On je takođe dodao da prijave punoletnih građana za dve uplate od po 30 evra počinje 28. aprila.

18. april

Pomoć nezaposlenima u iznosu od 60 evra namenjena je svim licima koja su na evidenciji NSZ bila na dan 15. april tekuće godine. Pomoć će biti isplaćena u junu.

6. april 2021

Od 28. aprila kreće prijava za isplatu po 30 evra, u maju i novembru, svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je gostujući na RTS-u ministar finansija Siniša Mali. 

Mali podseća i da će penzioneri u septembru dobiti dodatnih 50 evra, a to je uz pomoć od 60 evra namenenoj svim punoletnim građanima, ukupno 110 evra. 

Kada je reč o pomoći privredi, ministar finansija je rekao da će tri puta po 50 odsto minimalne zarade biti namenjeno za sva mikro, mala, srednja i velika preduzeća. Poslodavci se za ovu pomoć mogu prijaviti od danas putem formulara na sajtu Poreske uprave.

Skoro milion i po zaposlenih tri meseca će dobijati po 50 odsto minimalne zarade. Takođe, jedan pun minimalac je za najugroženije, sektor turizma, ugostiteljstvo, rent-a-kar agencije, turističke vodiče”, rekao je Mali dodajući da je trećim paketom mera podrške predviđena i pomoć autoprevoznicima od 600 evra po autobusu, kao i pomoć hotelijerima.

5. april 2021.

Predsednik Republike Srbije obratio se građanima na TV Pink i još jednom potvrdio da će im država isplatiti pomoć - 30 evra u maju, 50 u septembru i još 30 u novembru.

31. januar 2021.

U okviru novog paketa mera, svi građani Srbije će od države dobiti u maju i novembru po 30 evra, a penzioneri još 50 evra, najavio je predsednik Aleksandar Vučić. Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će prijave za pomoć od po 30 evra početi u drugoj polovini aprila, dok penzioneri nemaju obavezu da se prijavljuju. Dodao je da će sistem prijavljivanja biti isti kao što je to bio slučaj prošle godine, odnosno preko kol centra ili sajta Trezora, kao i da je prva prijava dovoljna za obe rate pomoći. 

Prijave za državnu pomoć od po 30 evra počeće u drugoj polovini aprila, a isplate se očekuju u maju i novembru, najavio je ministar finansija Siniša Mali i dodao da penzioneri nemaju obavezu da se prijavljuju.

On je na Televiziji Prva rekao da je zadržan isti sistem kao kod prijave za pomoć od 100 evra 2020. godine, odnosno da će se građani prijavljivati preko kol centra ili sajta Trezora.

Započinjemo novi paket mera sa 60 evra za sve građane koji se prijave i po još 50 za najstarije građane jer su oni najugroženiji“, rekao je Mali i najavio da će po 50 evra panzioneri dobiti u septembru, što će biti ukupno 110 evra u 2021. godini.

Ministar je istakao da je prva prijava dovoljna za obe rate pomoći, a da penzioneri kao ni korisnici socijalne pomoći, nemaju obavezu da se prijave već će pomoć dobiti atomatski. 

26. januar 2021. 

Država će obezbediti pomoć za građane i privredu u okviru novog paketa mera, vrednog 2,5 milijardi evra.  

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić je najavio da će država građanima uplatiti 30 evra u maju i 30 evra u novembru, a penzionerima još 50 evra. Tako da će građani u okviru novog paketa mera dobiti ukupno 60 evra, a penzioneri 110 evra.   

Uskoro bi trebalo da bude zvanično saopšteno kako će građani moći da se prijave, a pretpostavlja da će se to odvijati kao i prethodnog puta kada je država dala jednokratnu novčanu pomoć od 100 evra.   

Tada su pravo na pomoć mogli da ostvare svi punoletni državljani Republike Srbije, koji imaju važeću ličnu kartu i prebivalište u Republici Srbiji, a prijavljivanje se obavljalo putem internet ili telefonskim pozivom.

S obzirom na to da su prošlog puta svi primaoci penzija i novčane socijalne pomoći automatski bili prijavljeni za dobijanje novčane pomoći, pa nije bilo potrebno da se prijavljuju, pretpostavlja se da će takav slučaj biti i ovog puta.  

Kada je reč o pomoći privredi, Vučić je rekao da je taj novi paket raspoređen u četiri grupe mera. Opširnije ovde: Vučić: U maju i novembru po 30 evra svim građanima, penzionerima još 50 evra.