InfoFoto: JKP Šumadija

Kragujevac dobio još jedan ORIGAMI kontejner, postavljen na Aerodromu

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Kragujevac je od komapnije “Sekopak” dobio još jedan specijalni kontejner “Origami” za sakupljanje staklene ambalaže, koji je postavljen u Svetogorskoj ulici na Aerodromu. Inače, u ovaj kontejner može da stane više od tone stakla. 

Novi “Origami” kontejner koji je Kragujevac dobio, predstavlja nastavak saradnje Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” i kompanije “Sekopak”. Podsetimo da je prvi ovakav kontejner postavljen u junu prošle godine u centru grada, u blizini Trga Vojvode Radomira Putnika.  

Ovakav način prikuplјanja staklene ambalaže naišao je na pozitivne reakcije, a to je samo dokaz da naši sugrađani žele da vrše primarnu selekciju otpada ukoliko im se to omogući“, poručuju iz JKP “Šumadija“.

Podsetimo, kompanija “Sekopak”, operater za upravljanje ambalažnim otpadom na teritoriji Srbije, u martu prošle godine dala je na korišćenje JKP “Šumadija” 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina, koji se razlikuju po bojama poklopaca. Od toga, 60 plavih kontejnera za papir i kartonsku ambalažu, 60 žutih za pet ambalažu i limenke i 20 crvenih za staklenu ambalažu. Na 20 lokacija u gradu postavljeno je po tri kontejnera, a na 40 po dva.