Kragujevačkom GINISOVCU zvanično uručen sertifikat Rekord instituta Nemačke (FOTO)

Ponedeljak, 03 Februar 2020 15:00Autor: Branko Vukašinović

Kragujevčaninu Srđanu Ristiću, koji je oborio Ginisov rekord u disciplini “Burpee pull ups in 60 minute”, jer je za 60 minuta uradio 423 kombinacija sklekova i zgibova, danas je zvanično uručen sertifikat Rekord instituta Nemačke u Sportskom centru “Iskra”.  

U hali “Gordana Goca Bogojević” sredinom oktobra prošle godine organizovan je nesvakidašnji događaj na kom je Kragujevčanin Srđan Ristić oborio Ginisov rekord. Naime, Ristić je trebalo da uradi više od 412 zgibova i sklekova za 60 minuta, što je svetski rekord, koji, kako kaže, dve godine niko nije uspeo da obori. On je u tome i uspeo i uradio je, kako se tada izračunato, ukupno 420 kombinacija zgibova i sklekova za sat vremena. Tada je obaranju rekorda prisustvovala komisija Rekord instituta iz Nemačke, koja je verifikovala ovaj rezultat i na licu mesta mu je uručen sertifikat i medalja. 

Međutim, komisija Rekord instituta iz Nemačke je nakon pregledanog snimka uitvrdila da je ukupan broj pravilno odrađenih sklekova i zgibova ipak 423. Tim povodom, Sportsko privredno društvo Radnički je u Sportskom centru “Iskra” organizovalo prigodnu svečanost na kojoj je Ristiću zvanično uručen sertifikat komisije, koji mu je dodelio sudija Rekord instituta Nemačke Muhamed Kahrimanović. 

Ovo priznanje mi izuzetno znači, posebno jer sam dugo čekao na njega i svakako predstavlja krunu mog bavljenja sportom. Nadam se da se neću zaustaviti na ovome. Slede novi izazovi i pripreme za nove rekorde i ciljeve kojima stremim. Planiram da podignem lestvicu rekorda na 500 sklekova, kao i da na toj manifestaciji, koja je planirana za oktobar ove godine, spremim i četvoricu amatera koji se nikada nisu bavili sportom i koji bi zajedno sa mnom postavili nove rekorde i time upriličili neočekivan podvig, nešto što nikome do sada nije uspelo. Sam taj čin bi meni kao njihovom treneru bio kruna bavljenja sportom. Zahvalio bih se SPD „Radnički“ na svesrdnoj pomoći. Bez njihovog angažovanja i nesebične podrške ne bih uspeo sve ovo da postignem”, izjavio je Ginisov rekorder Srđan Ristić. 

U svetu postoji mnogo svetskih rekorda u različitim oblastima, ali ovaj Srđanov je jedan od specifičnih jer podrazumeva puno vremena provedenog u napornim treninzima, psihičkim i fizičkim pripremama. Za jedan ovakav poduhvat je potrebna ogromna upornost, posvećenost i motivacija. Njegov podvig predstavlja veliku čast za Srbiju, grad Kragujevac, kao i SPD „Radnički“”, istakao je Kahrimanović.

Podsetimo, Srđan Ristić je u oktobru 2016. oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova za sat vremena, odradivši čak 2.370. Međutim, Ginisova komisija nije verifikovala taj rezultat, jer je Ristić kasno poslao snimak obaranja ovog rekorda. Opširnije ovde: Bravo! Kragujevčanin oborio Ginisov rekord u broju urađenih sklekova.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije

f