Info

Meštani Stanova: Naselje nam je zapušteno, ulice neasfaltirane (VIDEO)

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 15 05 2020

Na osnovu razgovora sa građanima koji su iznosili probleme sa kojima se suočavaju u svojim naselјima, stručni timovi Izborne liste „Verolјub Verko Stevanović - Svi na ovu stranu“ pripremili su za svaku mesnu zajednicu program infrastrukturnih radova koje će realizovati u naredne četiri godine. Stanovo je u vrhu prioriteta zbog zapuštenosti te velike mesne zajednice, najavio je kandidat za gradonačelnika Verolјub Stevanović.

Verolјub Stevanović, kandidat za gradonačelnika Kragujevca Izborne liste „Verolјub Verko Stevanović - Svi na ovu stranu“ razgovarao je sa meštanima stanovlјanskih ulica Marka Zagorca, Marka Simovića, Veterničke, Toponičke i Branka Ćopića.

Građani svedoče da je zajedničko za ove, ali i najveći broj ostalih ulica u Stanovu - izlivanje vode, nepostojanje fekalne kanalizacije i asfalta. Jedna od najneverovatnijih scena, ipak, viđena je u Ulici Marka Simovića. Za savlađivanje uspona u ovoj ruiniranoj ulici potrebno je mnogo napora, veštine i sreće. 

Mama sam dečaka koji boluje od cerebralne paralize i korisnik je invalidskih kolica. Nemamo nikakve šanse da se prošetamo, besplatan prevoz za povlašćene kategorije građana koji bi mogao da koristi za školu, ne može da koristi, jer vozači ne mogu da prođu ovom ulicom. Ambulanta kola i Hitna pomoć mogu da prođu samo kad su malo bolji vremenski uslovi, čim pada kiša i sneg nemamo šanse ni za lečenje”, rekla je stanovnica Ulice Marka Simovića u MZ Stanovo, Marija Dimitrijević.

Ulica Marka Simović biće prvi prioritet, kada je reč o programu koji smo pripremili za Stanovo. Plan je da do kraja sredimo i potok, koji predstavlja problem građanima. Svako naselje će da ima program za četiri godine sa prioritetima. Stanovo će da ima najveći program, jer je najveće naselje“, rekao je kandidat za gradonačelnika Veroljub Stevanović. 

Dodaje da je sa svojim timom uglednih i uspešnih lјudi, koji čine Izbornu listu “Svi na ovu stranu”, osim programa za svaku mesnu zajednicu, pripremio i kapitalan program „100 projekata“, čijom će realizacijom Kragujevac postati prestonica razvoja Srbije.