Info

Na gradskim bazenima oko 800 Kragujevčana dnevno, voda BEZBEDNA za kupanje i na Šumaričkom jezeru

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Sreda, 30 06 2021

Gradske bazene dnevno poseti oko 800 Kragujevčana, poručuju iz Sportkog privrednog društva “Radnički”. Naglašavaju da rezultati poslednjih analiza kragujevačkog Instituta za javno zdravlje pokazuju da je voda fizičko-hemijski i mikrobiološki bezbedna za kupanje, kako na bazenima, tako i na Šumaričkom jezeru.  

Spas od tropskih vrućina Kragujevčani pronalaze i na tri kupališta, odnosno na otvorenim i zatvorenim bazenima i jezeru u Šumaricama. Samo gradske bazene u proseku dnevno posetio oko 800 građana.  

Iz Sportskog privrednog društva “Radnički” poručuju da kontinuirano vode računa o kvalitetu vode na kragujevačkim kupalištima. 

Bezbednost posetilaca nam je na prvom mestu. Sva kupališta koja su dodeljena na upravljenje SPD Radnički, pri čemu mislim na otvoreni i zatvoreni bazen i Šumaričko jezero, imaju u svakom trenutku apsolutno ispravnu vodu i u fizičko-hemijskom i u mikrobiološkom smislu, a to je potvrđeno od strane Instituta za javno zdravlje”, izjavila je pomoćnik direktora SPD Radnički, Ana Starčević. 

Institut za javno zdravlje Kragujevac jednom nedeljno obavlja kontrolu vode na bazenima i Šumaričkom jezeru. Iz SPD Radnički dodaju i da oni svakodnevno obavljaju interne provere najvažnijih parametara vode i to na dva sata.   

Kapija gradskih bazena tokom leta otvorena je od 10:30 do 18:30 časova, a Šumarčkog jezera do 20 časova. Cena dnevne karte je ista kao i prethodnih godina, odnosno iznosi 200 dinara, a za kupanje od 16 do 18:30 časova je 100 dinara.