InfoFoto: Arhiva - maratonzaginisa.com

Novi izazov paraolimpijca Gorana Nikolića – 77 maratona za 77 dana

Autor: InfoKG
14:00 | Sreda, 09 01 2019

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić započinje 15. aprila u Čikagu novi podvig, a to je da istrči 77 maratona za isto toliko dana, čime bi nadmašio rekord koji je oborio pre dve godine kada je istrčao 55 maratona za 55 dana. Cilj mu je da ovim novim izazovom od srpske dijaspore prikupi novac za završetak sportske sale Bogoslovije Svetog Jovana Zlatoustog u Kragujevcu.  

Kragujevčanin Goran Nikolić ušao je u Ginisovu knjigu rekorda pošto je za 55 dana istrčao 55 maratona, a sada želi da nadmaši sopstveni rekord i istrči 77 uzastopnih maratona za 77 dana. U obaranje novog rekorda kreće 15. aprila iz Čikaga. Na ovaj korak se odlučio je želi da prikupi novac za završetak sportske sale Bogoslovije Svetog Jovana Zlatoustog u Kragujevcu.

Želim da na taj način obnovimo tradiciju i kulturu dovršavanja započetog, da sportski objekat privedemo nameni i da ga partnerski koristimo Srpska pravoslavna crkva, odnosno Bogoslovija, Paraolimpijska akademija “Junior” za razvoj futsala za slepe i slabovide i “Ekonomac”, koji finansijski podržava ovaj projekat”, izjavio je Goran Nikolić. 

Podsetimo, Kragujevčanin Goran Nikolić krajem oktobra 2016. postavio je novi Ginisov rekord, pošto je istrčao 55. maraton za 55 dana. Nikolićev podvig zabeležen je u dokumentarnom filmu „Otvorenih očiju“, ali i knjizi „Maratonac“. Opširnije o tome ovde: Nikolić novi Ginisov rekorder, istrčao 55 maratona za 55 dana.