Novi programi u Naučnom klubu

Četvrtak, 15 Avgust 2019 15:30Autor: InfoKGIzvor: RTKFoto: arhiva

Učenici osnovnih škola koji su posećivali jedno od poznatijih mesta za vannastavne aktivnosti – Naučni klub, od septembra mogu da očekuju 12 novih programa kojima se promoviše nauka kod dece.

Beogradski Centar za promociju nauke objavio je konkurs u aprilu na kome su za finansijsku podršku mogla da se prijave naučna društva i pojedinci. Kragujevački Naučni klub aplicirao je sa raznovrsnim temama od kojih su neke namenjene čak i predškolcima.

Naučni klub Kragujevac, Centar za obrazovanje na konkursu je učestvovao sa projektima koje su osmislili zaposleni u osnovnim i srednjim školama, Predškolskoj ustanovi i na Univerzitetu.

Za tri godine koliko radi Naučni klub u omalenoj prostoriji u hali Jezero oko 400 mališana je posle školskih obaveza na ovom mestu učilo dodatne lekcije iz fizike, biologije, matematike i ostalih predmeta.

Osnovci, praktično još uvek deca, opčinjeni Cezarovim šifrovanim pismom, na ovom mestu redovno su pisali „strogo poverljive poruke“.

Sa plastelinom u rukama i na papiru pokazali su da bolje od odraslih poznaju anatomiju ljudskog oka. Taj rad ponosno su izlagali tokom festivala nauke. Ali to su samo neke od zanimljivosti koje su se zbivale u prošloj školskoj godini u Naučnom klubu.

Izvor: RTK

Najnovije vesti iz ove kategorije