Info

Otvorena škola “SuanPan” mentalne aritmetike “Logi Kids” (VIDEO)

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Četvrtak, 30 06 2016

U Kragujevcu je otvoren Obrazovni centar “Logi Kids”, prva škola “SuanPan” mentalne aritmetike, koji se nalazi u Stambeno - poslovnom objektu “Smallville”, u ulici Bulevar kraljice Marije 54. Centar je licenciran za sprovođenje nastave “SuanPan” mentalne aritmetike, programa koji dokazano utiče na jačanje pažnje, koncentracije, memorije i unapređenje mentalnih potencijala dece uzrasta od 5 do 14 godina.

U tom dobu je biološki razvoj dece najaktivniji, pa se program bazira na korisćenju računaljke, abakusa, obema rukama. To dovodi do stimulacije obe moždane hemisfere i podizanja opštih mentalnih potencijala deteta. Takođe, različite vežbe pažnje i koncentracije dodatno doprinose efikasnosti programa.

Međunarodni program razvijanja intelektualnih potencijala kod dece “SuanPan” predstavlja rezultat rada psihologa, pedagoga, matematičara i stručnjaka iz oblasti obrazovanja. Zbog toga je rad sa decom osmišljen kroz kreativne igre, testove pažnje i stimulativne aktivnosti.

Mališani koji učestvuju u programu pokazuju jasan napredak, pa, između ostalog, bolje razumeju i opažaju, imaju bolje reflekse, veću sigurnost i samopouzadanje i razvijaju svojstven stil učenja.

Po završenom osmomesečnom kursu, deca rešavaju analitičke operacije, bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući tačan odgovor za 3 do 5 sekundi. Tu sposobnost zadržavaju do kraja života, bez potrebe za obnavljanjem kursa.

Roditelji koji su zainteresovani da decu upišu u “Logi Kids” sve informacije mogu dobiti na sajtu www.logikids.rs ili pozivom na brojeve telefona 062/292-000; 062/293-000; 062/294-000. 

U nastavku pogledajte demonstraciju odvojene pažnje polaznika "SuanPan" mentalne aritmetike u obrazovno-razvojnom centru Pro-mens u Nišu.