InfoFoto: Jovan Živanović

Počinje novi ciklus obuka za nezaposlene žene u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Sreda, 03 06 2020

Novi cilus besplatnih obuka za nezaposlene žene starije od 45 godina koje žele da se zaposle ili da pokrenu sopstveni biznis počinju sutra u Klubu Duga kragujevačkog Crvenog krsta. Ideja je da se kroz seriju psiholoških radionica, obuka iz oblasti preduzetništva i komunikacija, žene osnaže, motivišu i informišu, ali i da saznaju kako mogu da obezbede sredstava za samozapošljavanje.

Pod sloganom "Druga šansa za žene 45+ u Srbiji“ do 25. juna u Klubu Duga kragujevačkog Crvenog krsta biće organizovano osam besplatnih radionica kako bi nezaposlene žene dobile sve informacije koje su im potrebne za dalje traženje posla ili samozapošljavanje. 

Ideja je da se kroz seriju psiholoških radionica, obuka iz oblasti preduzetništva i komunikacija, žene osnaže, motivišu i informišu, ali i da saznaju kako mogu da obezbede sredstava za samozapošljavanje, da prepoznaju svoje preduzetničke osobine i iskoriste ih na najbolji mogući način.

Posle završenih obuka, zainteresovanim ženama organizatori pružaju mentorsku i finansijsku podršku za osnivanje udruženja u cilju ekonomskog osnaživanja.  

Obuke organizuje Udruženje „Putokaz Kragujevac“ u saradnji sa Udruženjem "Žene na prekretnici" iz Beograda. Ovaj projekat podržan je od strane Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena u Srbiji (UNWomen) u okviru projekta "Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti" koji finansira Evropska unija.

Sve zainteresovane žene mogu da dobiju potrebne informacije na sajtu www.zenenaprekretnici.org ili na Facebook stranici Udruženja „Putokaz Kragujevac“. 

Prijava putem email-a: putokaz.kragujevac@yahoo.com, (telefon 064-618-11-77).