Info

RADNO VREME za PRVOMAJSKE praznike

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 28 04 2023

Povodom prvomajskih praznika, Zakonom o državnim i drugim praznicima neradni dani su 1. i 2. maj. Zbog toga će pojedine ustanove i institucije raditi redukovano.  

Dom zdravlja 

Kovid ambulante kragujevačkog Doma zdravlja u ATD-u, 1. i 2. maja radiće od 7 do 20 časova. 

Tokom praznika biće organizovana dežurstva u Zdravstvenoj stanici broj 4 i u Službi za zdravstvenu zaštitu školske dece i omladine koje će u ponedeljak i utorak raditi od 7 do 20 časova. To radno vreme imaće službe za zdravstvenu zaštitu predškolske, školske dece, kućnog lečenja i polivalentne patronaže. Ambulanta u Stragarima radiće od 7 do 12 časova, a od 12 do 14:20 časova na terenu.   

Zastavina ambulanta

U Zastava Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Kragujevac tokom praznika, u ponedeljak i utorak, biće organizovana dežurstva od 7 do 20 časova. 

Apoteka Kragujevac

Zbog obeležavanja praznika neće raditi ni kragujevačke apoteke, osim Apoteke Bubanj koja će raditi uobičajeno 24:00 časa. 

JKP “Šumadija” – parking, javni prevoz, pijace, čistoća i groblja   

Parking 

Parkiranje na otvorenim i zatvorenim parkiralištima tokom praznika neće se naplaćivati. To ne važi i za Parking garažu u ulici Kneza Miloša, koja će raditi sve vreme tokom praznika 24 časa dnevno i gde će se naplaćivati parkiranje. 

Služba za odnošenje i blokiranje nepropisno parkiranih vozila radiće u skladu sa potrebama saobraćajne policije i komunalne inspekcije.

Javni prevoz 

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prevoza za vreme praznika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje. Autobusi će u ponedeljak i utorak, 1. i 2. maja, saobraćati po redu vožnje za nedelju i državni praznik.  

Pijace  

Pijace će tokom prvomajskih praznika raditi uobičajeno. 

Čistoća 

Za vreme praznika radiće po redovnom programu i rasporedu, osim Službe dimničara koja neće raditi i Službe zoohigijene u okviru koje je organizovano pasivno dežurstvo.

Groblja  

Tokom praznika biće organizovano dežurstvo šalterskih radnika na Varoškom i Bozman groblju od 7 do 14 časova. Ukoliko bude zakazanih sahrana, radiće zaposleni na sahranjivanju. Zaposleni koji rade na poslovima vozača, portira, preuzimanja i spremanja pokojnika radiće po ustaljenom rasporedu. 

Za zakazivanje sahrana i prevoz pokojnika građani mogu da se jave na brojeve telefona 034/370-022 i 065/334-0834.

Pošta Kragujevac

Zbog prvomajskih praznika neće raditi ni pošte u Kragujevcu, osim onih u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” i “Roda centru”, koje će dežurati u ponedeljak i utorak. Pošta u Šoping centru “Big Fashion Kragujevac” će tokom praznika raditi od 10 do 20 časova. Pošta u “Roda centru” će u ponedeljak i utorak raditi od 8 do 20 časova. 

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac”

Šoping centar “Big Fashion Kragujevac” će tokom prvomajskih praznika raditi uobičajeno od 10 do 22 časa. 

Narodna biblioteka “Vuk Karadžić”

Biblioteka neće raditi tokom praznika, a prvi radni dan je sreda, 3. maj.

Zatvoreni bazen SPD “Radnički”

Zatvoreni bazen će tokom praznika raditi uobičajeno.