KulturaFoto: Laki Lazarević

Rock Mob - DAIRE: Više od 250 učesnika na Đačkom trgu oživelo zvuke legendarnog hita grupe SMAK (VIDEO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Utorak, 30 08 2022

Svetski muzički formati kao što su Fleš mob, Rok mob i slično, koji već godinama promovišu dobru i kvalitetnu muziku, bili su inspiracija da Dom omladine Kragujevac na jedan takav, originalni način promoviše naš grad i našu muzičku scenu performansom Rock Mob - Daire, koji je premijerno prikazan 27. avgusta. Više od 250 učesnika na Đačkom trgu oživelo je zvuke legendarnog hita grupe SMAK.

- Grad Kragujevac je kolevka rokenrola u regionu, sa tradicijom dugom preko 70 godina i grad sa najviše rok bendova po glavi stanovnika, bilo je logično da mi organizujemo jedan takav performans, kažu za InfoKG iz Doma omladine.

Rok mob - Daire je snimljen krajem juna na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Organizacija i snimanje bili su, prema rečima organizatora, veoma komplikovani i zahtevni, jer je u projektu učestvovalo više od 250 ljudi.

- Preko društvenih mreža uputili smo javni poziv svim ljubiteljima rok muzike da budu deo ovog jedinstvenog performansa. Odazvalo se više od 250 učesnika, kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Zanimljivo je da se, među brojnim muzičarima i sugrađanima, na gitari mogao videti i čuti i gradonačelnik Nikola Dašić.

Pored promocije rok muzike našeg grada i naše rok kulture, ovim projektom organizatori i učesnici želeli su da unesu što više pozitivne energije u životni prostor sugrađana i svih onih koji će na društvenim mrežama posvetiti koji minut pažnje ovom projektu.

- Zahvaljujući entuzijazmu i ljubavi prema muzici svih učesnika projekta, ceo poduhvat je protekao u dobrom raspoloženju i bez problema, a u svet smo poslali jednu razdraganu muzičku rok razglednicu, navode iz Doma omladine.